Dok njeni vršnjaci spavaju, ona muze krave: Anđelija je odličan đak, ali i farmer!

Podelite s Prijateljima
Pored toga što je odličan đak, Anđelija Ilić (15) iz sela Rutevac je još bolji farmer. Ova mlada dama je osmi razred, odličan đak, a posle škole, ali i pre, ona brine o kravama na svojoj porodičnoj farmi.

Kako kaže, za sve ima vremena, a njen dan počinje već oko pet ujutru.

– Od malih nogu je tako, moj dan počinje u 5, pola šest. Prvo kopamo silažu, to je smesa sečenog kukuruza koja se drži u silosima. Onda nahranimo krave. Kod mene nema dana odmora, već oko 5 ujutru sam ja na nogama. Imam vremena i za izlaske i za druženje, sve se postigne uz dobru organizaciju – priča Anđelija.

Anđelija je svojim roditeljima desna ruka kada su u pitanju poslovi na farmi.

– Svi zajedno, porodično radimo. Naučila sam da muzem krave već sa 10 godina. Svaka naša krava ima svoje ime, to je jedna posebna ljubav. Imali smo i bikove, trenutno ih nemamo, ali biće ih uskoro. Imamo i odgajivačicu rotvajlera – rekla je Anđelija.

“Retko ko od mojih drugara podržava ovo”

Ipak, njeni vršnjaci žive jedan potpuno drugačiji život od Anđelije, zbog čega im je teško da shvate koliko posla ima oko farme.

– Retko ko od mojih drugara živi ovaj život i podržava to. Ne veruju da je to jedan ozbiljan rad – kaže ova mlada dama.

Želja joj je da nakon školovanja nastavi porodični biznis i unapredi gazdinstvo.

– Ja planiram da upišem poljoprivrednu školu, smer za veterinarskog tehničara. Imam cilj koji sam zacrtala sebi, da završim prvo srednju školu, pa fakultet i onda da se vratim kod roditelja da nastavimo tu porodičnu priču. Želja mi je da proširimo farmu – ispričala je Anđelija gostujući na TV Prva.

Anđelija je inače u decembru 2023. godine dobila i nagradu “Mada nada srpskog agrara” u sklopu organizacije “Poljoprivrednik nove generacije”

IZVOR:INFORMER.RS

Facebook Comments

Related Post

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

You cannot copy content of this page