Federer: Neka Novak nastavi da ruši sve rekorde

Podelite s Prijateljima

Vreme je Vimbldona, pa nije čudno da se Rodžer Federer stalno oglašava. Svi žele intervju sa njim zbog njegovog značaja za londonski gren slem. Naravno, pitanja o najvećim rivalima su neizbežna, pogotovo jer Novak Đoković ima šanse da ove godine izjednači njegov rekord u broju titula u teniskoj katedrali. Federer ima osam, Đoković jednu manje.

Neka Novak samo nastavi da ruši rekorde – rekao je Švajcarac u potkastu „Šta sada? Sa Trevorom Noom“.- Nadam se da će Endi moći da igra koliko mu kuk dozvoljava, jer još ima želju. Rafa zna da je bio u teškoj situaciji i veruje da može i dalje da pobeđuje koliko je moguće.

Povod za intervju je bio dokumentarac „Poslednjih 12 dana“, čija tema je Federerov odlazak u penziju, pa je logično da je najviše reči bilo o njegovoj karijeri.

– Verovatno najvažnije je da mi taj film nismo snimali za publiku nego za nas. Za moju decu, za moj tim, za moje prijatelje da mogu da ga jednog dana pogledaju. Nisam želeo kamere stalno oko mene, pogotovo ne kod kuće jer želim da sačuvam decu od svega toga. Uvek sam bio otvoren prema medijima, osim kada sam kod kuće. Privatno je privatno.

Ali kada se kraj primakao, Federer je malo popustio.

– Tog leta sam već shvatio da moje koleno neće biti bolje i počeo sam da razmišljam gde da se povučem. Rešio sam da to bude na Lejver kupu u Londonu, baš tada me je pozvao Rafa i odlučili smo da igramo zajedno dubl. Tada sam rešio da se to snima, jer sam znao da će biti opuštno.

Kaže da mu nisu odgovarale novine koje ulaze u tenis.

– Tačno je da treba znati dobre i loše strane protivnika, ali u mojim najboljim godinama ja sam se koncentrisao na svoju igru a ostalo sam rešavao. Poslednjih godina su na scenu došli analitičari i slušao sam stvari kao „u presudnim poenima on u 73 odsto slučajeva igra na tu stranu…“ I šta da radim, da čekam njegovu loptu tu ili da razmislim da on zna da ja znam šta on radi u većini slučajeva i da igram na intuiciju. Tako sam i radio, nisam želeo da znam te podatke, već me je vodila intuicija.

IZVOR:SPORTKLUB.N1.INFO.RS

Facebook Comments

Related Post

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

You cannot copy content of this page