Hollie Murphy, trenerica koja obučava heroje Dubaija za budućnost bez ograničenja

Hollie Murphy je osnivačica ‘Heroes of Hope’ , neprofitne grupe koja razvija sportske, društvene i međuljudske vještine za odlučne ljude u Dubaiju i diljem UAE.

Svoj put u sportu započela je atletikom u dobi od 6 godina i tijekom svog života “igrala je za 12 različitih sportova”, na nacionalnoj i međunarodnoj razini. Treneri su na nju uvijek bili utjecajni. Priča nam o jednom posebno “fantastičnom profesoru tjelesnog odgoja” kojeg je imala u srednjoj školi koji ju je stvarno inspirirao.

Kad je nastavila studirati tjelesni odgoj na sveučilištu u svojoj domovini Irskoj, počela je blisko surađivati ​​s odlučnim ljudima. “Upravo sam se zaljubila u to, jednostavno sam voljela raditi s odlučnim ljudima”, dodaje ona.

Prije 13 godina Hollie se preselila u Dubai kako bi radila kao profesorica tjelesnog odgoja i brzo je shvatila da nema puno djece s posebnim potrebama. “Tijekom tjelesnog odgoja, bili bi uklonjeni kako bi se više usredotočili na akademike. Ali kao profesoru tjelesnog odgoja koji je volio raditi s njima, to mi se nije sviđalo”, objašnjava ona. Tada je odlučila napraviti klub nakon škole. Klub je započeo s 12 djece, a 4 godine kasnije pohađalo ga je preko 100 odlučnih djece.

Zbog pandemije COVID-19 sve je prebačeno na online nastavu. Tada je shvatila da mora donijeti odluku. “Bio sam toliko zabrinut za svoje sportaše. Neka ponašanja djece su se mijenjala, počela su nazadovati, tako da sam se odmaknuo od svoje učiteljske karijere i počeo se više fokusirati na izgradnju organizacije; i to je ono što je dovelo Heroes of Nadajmo se zajedno”.

“Zovem ih svojim herojima. Svaki od njih ima svoju jedinstvenu moć. Moja je odgovornost pomoći im da to pronađu, a kada je pronađemo, mi to njegujemo”. Organizaciju podupiru različiti članovi sportske i fitness industrije Dubaija, uključujući Sands Fitness, koji doniraju vrijeme na mjestu događaja. Sportaši treniraju 7 dana u tjednu u raznim sportovima uključujući; snaga i kondicija, atletika, boks, plivanje i još mnogo toga. Za Hollie, “zajednica Dubaija kao cjelina bila je vrlo velikodušna” prema njima. Dobrovoljni treneri dolaze i daju svoje slobodno vrijeme i predanost. Holly kaže da bez njih ne bi mogli pokrenuti ovaj program. Organizacija također prihvaća financijske donacije .

“Ograničenje je samo način razmišljanja i na nama kao trenerima je da pripremimo naše sportaše, tako da mogu postići apsolutno sve”, dodaje. biciklizam i kajak te uspješno završili utrku.Ovo postignuće je prepoznato od strane Sportskog vijeća Dubaija počasnom medaljom.

Hollie objašnjava da je “za svako dijete ključno da im se pruži puno izloženosti i iskustva. To je jedini način na koji odrastaju kao pojedinac. To je jedini način na koji će razumjeti što je stvarno strastveno “. Heroes of Hope proširuje svoj raspon aktivnosti ulaskom u nova područja kao što su tečajevi umjetnosti. Baš kao i sport, ove tečajeve podržava lokalna zajednica umjetnika i mjesta poput Hotela Indigo.

Hollie se raduje budućnosti sa svojim herojima u svom novom domu. Osjeća se kao da je još uvijek “na početku vrlo jedinstvenog i snažnog putovanja”. Za nju je boravak u Dubaiju pravo mjesto da može ići naprijed.

KOMENTARIŠITE PUTEM FACEBOOK

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *