INAČE DOLAZIO? Moćne poruke Novaka Đokovića: Penzija? Ne tako skoro!

Podelite s Prijateljima

Najbolji teniser sveta u svom stilu govorio sa novinarima u Englesku!

Novak Đoković

prvi put se oglasio u Londonu, gde je stigao na pripreme za Vimbldon (od 1. jula) iako je prošlo manje od tri nedelje od njegove operacije meniskusa. On je u razgovoru sa novinarima otkrio da je sve vreme imao samo jedan plan – da nastupi u Engleskoj i da proba da osvoji svoj osmi trofej na najvećem grend slemu na svetu.

“Plan je sve vreme bio da igram Vimbldon i to pokušavam da učinim. Zato sam došao ovde ranije, da bih video kako stvari idu. Mnogi misle da to nije realno i da nije pametno, ali ne bih bio ovde da nisam dobio dozvolu svog lekarskog tima”

Novak je otkrio kako za sada protiče oporavak. “U lekarskom timu su veoma zadovoljni jer se sve odvija prema planu i idem postepeno. Ne forsiram sebe do 100 odsto, ali nadam se da ću doći do tog nivoa u narednih nekoliko dana. Rehabilitacija od prvog dana ide prema planu i iz dana u dan se postepeno oporavljam”

Kada će doneti odluku o Vimbldonu? “U narednih četiri, pet, šest dana. Ako budem znao da mogu da igram na svom maksimumu ili blizu njega, onda ću igrati. Ako ne, neka daju šansu nekome drugog da proba”, potpuno otvoreno je govorio Đoković.

U razgovoru za Mondo, poznati srpski stručnjak Goran Rodić govorio je o operacijama meniskusa i o periodu oporavka. Sa nadom da će Novak biti spreman za početak, novinari su ga pitali i konkretno pitanje – da li će igrati samo ako smatra da može da osvoji turnir? “Naravno, zato sam ovde. Nisam došao ovde da odigram nekoliko rundi. I dalje ne planiram da se penzionišem, niti da ovo bude moj poslednji Vimbldon”, poručio je Đoković iz Engleske i oduševio svoje navijače.

Žreb za Vimbldon zakazan je za 28. jun!

IZVOR:MONDO.RS

Facebook Comments

Related Post

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

You cannot copy content of this page