“ISPALIO SAM NEKOLIKO KOMADA U SKOLETA I ZAVRŠIO NJEGOVU POHLEPNU KARIJERU” Sretko Kalinić do detalja opisao jezivu trku i likvidaciju vođe “rakovičkog klana

Podelite s Prijateljima

Čekao sam Skoleta deset puta sa zoljom na Košutnjaku i Bežaniji jer je vozio “blindu”, ali ga nije bilo. Jedino na tim mestima ne bi stradali nedužni ljudi.Ovako je u svojoj knjizi “Zemunski klan – ko je ko” napisao Sretko Kalinić, osuđeni pripadnik ove svirepe kriminalne grupe.

U knjizi je, između ostalog, kako navodi Srpski telegraf, opisao likvidacije mnogih poznatih ličnosti iz tadašnjeg podzemlja koje je počinio, kako je naveo, po naređenju svog vođe Dušana Spasojevića.

Vođa “rakovičkog klana” Zoran Uskoković Skole (37) likvidiran je 27. aprila 2000. u velikoj jurnjavi. Glave mu je došao upravo Kalinić koji je to ubistvo opisao u knjizi.

– Skoleta smo dugo pratili. Kada se vratio s nekog puta vozio je neku blindu, američki džip, pa smo morali da uzmemo zolje da mu je*emo mamu i njemu i njegovoj blindi. Jedini način da se likvidira bilo je zoksom, kada stoji na semaforu ili kada ide 20 na sat. Deset puta sam razvlačio zoksa na Košutnjaku i Bežaniji, gde je obično prolazio, ali baš kada sam ga čekao, nije ga bilo. Jedino na tim mestima je bilo sigurno da neće stradati niko nedužan – naveo je on.

Predlagao sam Dušanu da uskočim Skoletu u kuću u kojoj je boravio sa obezbeđenjem. Uopšte me nije zanimalo koliko ih ima unutra, jedino mi je bilo važno da zadatak bude završen. Međutim Dušan nije dao, plašio se da ću nastradati – kaže Kalinić.

Sve se preokrenulo, navodi, kada je Skole prestao da se vozi blindiranim džipom.

– Počeo je da vozi običan audi a4. Odmah smo seli u naš borbenjak, audi 200. Dušan je vozio ludački dobro, od garaže na Novom Beogradu do Vidikovca stigli smo veoma brzo. Skole je bio u tržnom centru na Vidikovcu sa obezbeđenjem. Kada je izašao, sreli smo se na prvoj raskrsnici. Odmah sam sje*ao onog pozadi iz obezbeđenja, a Skoleta ranio. Skoletov vozač je odmah krenuo, ali smo mi bili okrenuti na kontrastranu. Brzo smo ih stigli, imali smo jači i brži auto. Na jednoj krivi sam ispalio nekoliko komada u Skoleta i završio njegovu ohlepnu i pokvarenu karijeru – napisao je Kalinić.

IZVOR:BLIC.RS

 

 

Facebook Comments

By admin

Related Post

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

You cannot copy content of this page