“KADA MI JE TO REKAO, ZAKLJUČAO SAM SE U KUPATILO I SVE RAZLUPAO”: Srđan Đoković otkrio BOLNU TAJNU

Novakov otac otvorio dušu o teškim vremenima

Najbolji teniser sveta Novak Đoković tokom čitave karijere ističe da ne bi ni bio blizu ostvarenih uspeha da nije bilo njegovih roditelja, Srđana i Dijane.

Tenis je oduvek bio skup sport, ali je Novakov otac prepoznao vanserijski talenat kod svog deteta i svim sredstvima se borio da mu obezbedi pre svega srećno detinjstvo, a potom i da postane profesionalni sportista.

Srđan Đoković je u podkastu “Biznis priče” ispričao jedno bolno iskustvo kada je bio primoran da pozajmi novac od “zelenaša”.

Današnji veliki šampion je trebalo da nastupi u SAD na juniorski Grend slemu, pa mu je trebao novac za kartu.

– Najgore situacije su u stvari bile to pozajmljivanje para od tih lihvara. Odvratnih lihvara, zelenaša! Evo jedan primer, prvi Novakov odlazak u Ameriku kada je imao 15 godina zajedno sa mnom na juniorski grend slem. Pošto sam ja rezervisao kartu, morao sam sutra da je uplatim – počeo je priču Srđan Đoković, pa nastavio:

– Zajedno sa drugom sam otišao kod tog zelenaša i on me je pitao što, pa sam mu objasnio. Novak je u tom trenutku bio prvi do 16 godina u Evropi. Pitao me je zelenaš da li žurim, rekao sam moram da uplatim karte sutra jer će mi propasti. Pitao je koliko mi treba, a ja sam rekao 5.000 dolara na dva meseca. A on kaže ovako: “Kod mene je kamata 12 odsto mesečno, ali za tebe je 15 odsto jer žuriš.

Nastavio je Novakov otac potom da priča u jednom dahu.

– Ja sam ga gledao nekoliko sekundi, pa sam rekao nema problema. Uzeo sam one pare, otišao kući, zaključao se u kupatilo i razlupao sve živo! Jer je trebalo za mog sina, za mog sina i njegovu karijeru. Da je trebalo za mene i za moj život, ne bi mogli da me maknu od njega jer bih mu popio svu krv iz žila! Zamisli rečenicu, kod mene ti je 12 odsto, ali za tebe je 15 odsto jer žuriš- rekao je Đoković stariji.

IZVOR:ESPRESO.CO

Facebook Comments

Leave a Comment

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

You cannot copy content of this page