Mentalno zdravlje je bitno da bismo pomogli jedni drugima” Đoković o stvarima koje su se promenile za 20 godina: Da iskoristimo revoluciju u pravom smeru

By admin aug31,2023
Podelite s Prijateljima

Novak Đoković je uspešno prešao dve prepreke na US Openu. Ukoliko želi da osvoji 24. grend slem trofej u karijeri, ostaje mu da prođe još pet koraka. Uspešno. Treća runda poslednjeg grend slem turnira u godini, za Novaka je zakazana za petak kada će mu protivnik biti Laslo Đere.

Novak Đoković je veoma inspirativan sagovornik. Može da priča na različite teme i uvek daje opširne odgovore. Tako je bilo i posle druge pobede koju je zabeležio na US Openu.

Rutinski je dobio Španca Zapatu Miraljesa sa 3:0 u setovima i zakazao duel trećeg kola protiv Lasla Đerea.

Na pitanje jedne koleginice iz Amerike šta je to što se promenilo u prethodnih 20 godina, koliko je ukupno na Turu, Đoković je istakao:

– Brzo se adaptiram na promene i shvatam šta je potrebno da bih se adaptirao. Tenis je poštovaniji nego ikada, ali se svašta dešava. Dosta informacija dolazi kroz socijalne mreže, internet, svaku alatku, zato morate da procesuirate informacije do kojih dolazite – rekao je najpre Nole.

Osvrnuo se i na početak karijere:

– Kada sam počeo karijeru bilo je sve dosta drugačije. To je nešto što ne možete da zaustavite. Što se više opirete, sve je brže. Morate da nađete formulu kako da shvatite u kojem smeru čovečanstvo ide. Danas je sve to bolje nego ikada, na primer neko samo slika jednu sliku i milioni to istog momenta vide. Ali, mora da se nađe balans, posebno kod sportista.

Kako su društvene mreže postale sastavni deo svih naših života i kako ne prođe ni dan, a da nešto “ne postujemo”, pa sve to komentarišemo, “lajkujemo” i prepričavamo, Nole ističe, da sportisti moraju da budu dosta pažljivi i da nađu balans.

– Fudbal, tenis, košarka, to se prati širom sveta, sve se prati, komentariše, sudi od strane milion ljudi. Ako sportista ne pazi o mentalnom zdravlju, moglo bi da vas povredi. Mentalno zdravlje je bitno koliko i fizičko, vidim da se priča o tome, moramo da pomognemo jedni drugima, da nađemo načina da jedni drugima pomognemo, kao i da iskoristimo ovu revoluciju samo u pravom smeru.

IZVOR:SPORTAL.BLIC.RS

Facebook Comments

By admin

Related Post

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

You cannot copy content of this page