Srpski teniser Novak Đoković učestvovaće na US Openu posle praktično dve godine, pošto na ovom turniru nije igrao meč još od finala 2021. godine protiv Danila Medvedeva. Kao što je i poznato, Đokoviću je prošle godine zabranjen ulazak na teritoriju SAD zbog toga što je “strani državljanin nevakcinisan protiv korona virusa”, pa je tako ostao bez velikog broja bodova i šanse da osvoji još jedan grend slem…

Svesni su mnogi da će zbog takvih dešavanja Nole imati samo još veću motivaciju, pošto podršku navijača već ima, a na konferenciji za medije uoči početka turnira (od 28. avgusta do 10. septembra) postavljeno mu je i jedno interesantno pitanje zbog kog se i kiselo nasmejao. 

Kada si se vratio u SAD prošle nedelje, da li je kod tebe postojala neka vrsta dugotrajnog besa ili razočaranja da je trebalo da budeš ovde prošle godine? Pomenuo si da na prethodnom meču koji si ovde imao da si imao sjajan osećaj zbog navijača. Da li ti je zbog toga još teže što nisi bio ovde?

 -Ne, nije bilo nikakvog besa. Tokom prošlogodišnjeg US Opena osećao sam da je prava šteta što nisam tamo. Osećao sam se tužno što nisam mogao da učestvujem. Ali ova godina je ova godina… Ne razmišljam o tome što se dešavalo prošle ili nekoliko poslednjih godina. Samo se fokusiram na predstojeći turnir.

Takođe, Novak Đoković je istakao da se ponaša kao da mu je ovo “poslednji grend slem”. Priznaje da ne zna koliko će još dugo igrati, niti ima završetak karijere na umu, ali je svestan da je situacija sada skroz drugačija jer ima punih 36 godina. Tako da sve više i ceni priliku da igra na grend slemovima.

-Svaki grend slem na kome učestvujem je zlatna prilika za mene da ispišem još neke stranice istorije. Naravno, to mi je veoma značajno. Ne bih rekao da to što nisam igrao ovde dve godine nešto dodaje, osećaj je potpuno isti. Uvek su od mene visoka očekivanja, tu je uzbuđenje i ambicija da osvojim titulu. To je tako svake godine kada se ovde pojavim – naglasio je Nole koji u fokusu naravno ima četvrti US Open.

Podsetimo, Novak Đoković će turnir početi u ponedeljak (ne zna se još termin), a utisak je da ima nešto lakši žreb nego što je navikao. Startuje protiv Aleksandera Mulera iz Francuske, a krajnji cilj je finale sa Karlosom Alkarazom.

IZVOR:ALO.RS

Facebook Comments


Leave a Reply


SIGN INTO YOUR ACCOUNT CREATE NEW ACCOUNT

 
×
 
×
FORGOT YOUR DETAILS?
×

Go up

You cannot copy content of this page

MENU
Romansa