Paris FC i Lyon izbačeni su iz Kupa Francuske zbog nasilja navijača

Paris FC i Lyon izbačeni su iz francuskog kupa zbog nasilja navijača koje je izbilo tijekom utakmice između dvije strane 17. prosinca.

Utakmica je prekinuta na poluvremenu pri rezultatu 1-1. Nasilje je izbilo nakon što su rakete bacane naprijed-natrag između domaćih i gostujućih navijača na jednoj od tribina.

Najavljivač stadiona na Stade Charlétyju rekao je navijačima da se utakmica više neće nastaviti neposredno prije početka drugog poluvremena, jer su stvari dodatno eskalirali i gledatelji su preplavili teren.

Disciplinski odbor Francuskog nogometnog saveza (FFF) odlučio je u ponedjeljak dati Paris FC i Lyon poraz, što znači da je Nica, koja se trebala sastati s pobjednikom izjednačenja u osmini finala, sada prošla do posljednjeg osam.

Dva kluba su također dobila dodatne sankcije.

Lyon je suspendiran iz Kupa Francuske uz odgodu ovrhe od izdanja 2022/2023.

Također im neće biti dopušteno da gostujući navijači prisustvuju utakmicama do kraja sezone. Ova sankcija će se primjenjivati ​​u Ligue 1.

Paris FC morat će odigrati pet utakmica iza zatvorenih vrata u Charlétyju.

Utakmica francuskog kupa između Paris FC i Lyona prekinuta je zbog nasilja navijača
Obje momčadi su također kažnjene — 10.000 eura za Paris FC i 52.000 eura za Lyon.

Iako u vrijeme problema nije bilo uhićenja, tri pristaša pariških ultrasa su naknadno uhićena. Dvojici će se suditi za nasilje u skupini, priopćilo je državno odvjetništvo koje je dan nakon događaja otvorilo istragu.

Nasilje navijača već je bacilo sjenu na francusku nogometnu sezonu, s nizom incidenata koji su uključivali navijače od početka sezone u kolovozu.

Lyonu je već naređeno da igra dvije utakmice iza zatvorenih vrata i oduzet je bod u ligi nakon što je njihova domaća utakmica 21. studenoga prekinuta kada je Dimitri Payet iz Marseillea udaren u glavu bocom koju je bacila publika.

KOMENTARIŠITE PUTEM FACEBOOK

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *