Otkriće u Halepu: Rahmetli Ismet Bajramović Ćelo je živ – ratuje u Siriji!

U reportaži koju Lazanski donosi iz ratom razorene zemlje, svog sagovornika opisuje kao \”Valtera iz Zenice koji brani Halep\”

Beogradski novinar Miroslav Lazanski, poznat i kao vojni analitičar, objavio je intervju, ni manje ni više, nego sa Ismetom Bajramovićem Ćelom. A sreo ga je u Siriji.

U reportaži koju Lazanski donosi iz ratom razorene zemlje, svog sagovornika opisuje kao \”Valtera iz Zenice koji brani Halep\”.

I ništa tu ne bi bilo čudno, da nije činjenice da Ismet Bajramović Ćelo godinama nije među živima. Ubio se prije osam godina u svom stanu u sarajevskom naselju Ciglane. Tačno je da je tokom rata bio pripadnik ARBiH, ali i da je prije, tokom i poslije rata imao je kriminalni dosje. U poslijeratnoj BiH osuđen je za ubistvo Rahmana Hajdarpašića u restoranu na Ilidži. Nakon toga, sudiju Salema Misu i njegovu porodicu godinama je osiguravala policija. Naime, kada je sudac Miso izrekao presudu, Ismet Bajramović mu je zaprijetio osvetom.

Bajramović se ubio u decembru 2008.godine, a dva mjeseca kasnije preminuo je sudac Salem Miso, koga je do smrti od Bajramovićeve osvete čuvala policija. Osam godina nakon toga, Ćelo se pojavio u tekstu Miroslava Lazanskog, koji mu je čak objavio i broj telefona, prenosi Hayat.ba

Miroslav Lazanski dugogodišnji je novinar, koji se izdaje za vojno političkog analitičara i eksperta, ali to je titula koju je sam sebi dao. Mnogo češće, njegovi tekstovi predmet su kritike zbog ekstremnih nacionalističkih stavova. Zbog posljednjeg teksta Lazanski je postao i predmet ismijavanja, a beogradski novinar Peđa Popović o njemu je zapisao i sljedeće:

„Nažalost, Lazanski u tekstu nije otkrio kojim tehnikama je uspio da razgovara sa rahmetli Ćelom. Niti je otkrio kako se Ćelin duh odlučio da ode u Siriju, i što je još važnije, kako uspijeva da ratuje i kako ga je angažovao UN. Na ova pitanja, još uvijek nema odgovora, ali za očekivati je da će mačo Miroslav to razjasniti kad se vrati iz Sirije… Ako je uopšte tamo.No, šalu na stranu, novinarski veteran je ovog puta napravio nekoliko ofsajda, pokazao zavidnu neinformisanost i što se kaže, “ispao glup u društvu”.

IZVOR:depo.ba

Facebook Comments

Related Post

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

× Kako vam mogu pomoći?