Ruskinja došla u Srbiju U SELO ZABRĐE sa petoricom sinova: Deci na rane stavlja ČILI i za to ima poseban razlog

Srbija u stvari ima sve što Rusi vole\”, navodi ona
Natalija stavlja čili na rane da brzo i što bezbolnije zarastu i njena deca zbog toga nemaju ožiljke! Nije ona žestoka i bezdušna Ruskinja sa dalekog, hladnog severa gde strašan minus zaledi emocije.

Natalija Mihajlova voli prirodu i njoj se priklanja. Voli drveće i izvore čiste vode, pečurke u šumi i trave da ubere. A, svoje carstvo prirode našla je – u Srbiji. U plodnoj ravnici koju brusi ćudljiva Mlava.

Iz Petrovca na Mlavi, krajem prošle godine preselila se sa petoricom sinova u prirodu, u lepo selo Zabrđe. Sada Valerij (20), Matvej (17), Ilija (16), Prohor (9) i Anton (5) uživaju na svom imanju od 30 ari. Drag im je Arhanglesk, odakle potiču, ali domovina je tamo gde ti se sviđa.

“Jako je zdrava i dok nije stigao krompir u Evropu ona je bila glavno jelo u Rusiji, pa moja porodica ne jede krompir nego repu”, kaže Natalija.

Na prostranom imanju Natalija je zasadila i domaću šargarepu, ne industrijsku, hibridnu. Čim je prolećno sunce granulo u bašti su nikle leje sa zelenom salatom, lukom, heljdom, graškom. Natalija i deca mnogo vole grašak, i to na sposeban način.

“Jedemo sirov grašak, samo ga otvorimo i uživamo u njegovom divnom slatkastom ukusu na opšte čuđenje svih ljudi oko nas, ali tako ga jede većina Rusa”, kaže Natalija.

Posebne biljke koje “naša” Ruskinja voli i obavezno sadi jesu selen i ruta.

“Selen je biljka koja čisti creva od parazita i dovoljno je samo da uzimate selen za salatu i da budete, bar što se probavnog trakta tiče, zdravi”, govori ona.

Ruta je i tradicionalno sredstvo za hipertenziju, angine pektoris, bolesti želuca i jetre, bolesti kostiju, parodontoze. Nekada je bila glavi ratnik u borbi protiv tuberkuloze.

“Bere se samo u vreme cvetanja i posle toga ne treba ga brati”, ističe Natalija.

Može da se napravi i ulje, zako što se u staklenu teglu stave listovi ruze koji se preliju maslinovim uljem. Stavi se na sunce i povremeno meša. Posle dve nedelje procediti i koristiti kao oblog. Sve bradavice, papilomi, komdilomi i druge manje nepravilnosti, nestaju posle dve nedelje.

Natalija Mihajlova ne koristi hemiju. Kada se neko od familije razboli, koriste se prirodni antibiotici: propolis, beli i crni luk, limun, đumbir.

“Koristimo razne vrste čajeva, nanu, lipu, žalfiju, kamilicu i, naravno, ivan čaj”, kaže Natalija.

U Rusiji ga ima puno,ovde manje zove se vrbica. Mnogo je bolji od zelenog čaja, izuzetno je koristan i zdrav i ne izaziva negativne reakcije. Natalija Mihajlova nema dileme kako je dospela u Srbiju:

“Sudbina. Kako drugačije. Tetka se moja ovde udala, a nas je dovela njena priča. Hvala joj”, navodi Natalija.
IZVOR:OBJEKTIV.RS

Facebook Comments

Related Post

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

× Kako vam mogu pomoći?