Žestoko raspalio po Novaku, pa se neviđeno obrukao: Bivši broj jedan morao da se posipa pepelom, ugasili ga!

Nepromišljeno je Endi Rodik krenuo na Novaka Đokovića i njegov PTPA. Obilo mu se o glavu, pa je morao da briše tvitove.

Kakva bura! Nekadašnji najbolji teniser sveta Endi Rodik napao je Novaka Đokovića i njegovu tenisku organizaciju PTPA, a nakon toga je morao da povlači svoje reči! On je brutalno napao PTPA i istakao da ova organizacija zapravo ništa ne radi kako bi promenila stanje u tenisu već samo koristi priliku za pres konferencije i slikanje, a onda je morao da povuče svoje reči.

Prvo su se oglasili ljubitelji tenisa na tviteru i napali ga, a onda je i Vasek Pospišil, Kanađanin i prvi saradnik Novaka Đokovića u PTPA digao glas. Ali šta je zapravo rekao Endi Rodik? On je o organizaciji koja već godinama radi kako bi promenila stanje u tenisu i pomogla sportistima napisao ovo:

Hej Endi, mogu da pričam o ovome jer mislim da nisi u toku. Nekoliko naših postignuća su ugovori sa dve kompanije koji stvaraju profit za igrače. Ugovori sa hotelima koji donose popuste na globalnom nivou. Medicinski servis koji pomaže povređenim igračima na svetskom nivou i brze medicinske usluge. Nešto što do sada nikada nismo imali. Pristup dodatnim prostorima na aerodromu igračima koji putuju širom sveta. Prevoz prtljaga igrača, program za pomoć oko mentalnog zdravlja i servis za pomoć igračima oko kazni, anti doping procesa, diskriminacije… Mi nastavljamo da radimo kako bi proširili servise za igrače i radimo na sledećim koracima kako bi došlo do promena koje su neophodne da bi igrači imali svoj glas u tenisu. Kao što znaš, mi kao igračima nemamo ništa u okviru ATP/VTA strukture. Postoji takozvani “igrački savet” koji je potpuno bez moći da napravi smislene promene. Zato PTPA postoji i zato je bitan. Rim nije izgrađen za dan, ali ovo je početak. Igrači su želeli sindikat decenijama i niko nije nšta uradio. Mnogi igrači su mnogo pričali, a malo radili. Teško je opisati koliko smo radili prethodnih pet godina i koliko je sve ovo oduzelo od moje teniske karijere. Slažem se da postoji još mnogo toga da se uradi, ali uveravam te da smo ruadili mnogo više od samih saopštenja za štampu. Obojica znamo da se ova organizacija bori za igrače i predstavlja samo njihove interese. Obojica znamo koliko je to bitno. Tebe bismo oberučke prihvatili u našoj organizaciji“, napisao je Vasek Pospišil.

IZVOR:MONDO.RS

Facebook Comments

Related Post

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

× Kako vam mogu pomoći?