Novak Đoković: Sada i zvanično najbolji teniser svih vremena

Jedan od najboljih sportista svijeta svih vremena Novak Đoković danas je došao do olimpijskog zlata.

Prvi put se Igrama pojavio u Pekingu 2008. godine i tu je osvojio bronzu. Onda je u meču za treće mjesto u Londonu poražen od Argentinca Huana Martina del Potra, da bi ga isti igrač izbacio u prvom kolu Olimpijskih igara u Rio de Žaneiru. Tada je u suzama napustio teren i mnogi su posumnjali da će doći do olimpijske medalje.

Zatim je otišao u Tokio, igrao je i u miks dublu, te je stigao do dva polufinala. U oba je pao, izgubio i na kraju je ostao bez medalje. Posebno su svi tada govorili da će mu to olimpijsko zlato nedostajati u kolekciji.

A takvih je bilo mnogo, s Nadalom u finalu Australijan opena, s Rodžerom Federerom finale Vimbldona i još njih nekoliko kultnih. Sada je protiv 16 godina mlađeg Španca pokazao da je najbolji od kada postoji ova igra, sada mu apsolutno niko ne može reći ništa što se tiče trofeja, jer ima sve najbitnije.

Sada što se tiče mnogih navijača može otići i u penziju, jer nakon ovoga i nema potrebe da se ikome išta više dokazuje, ako je i prije ovoga imao. Prosto momak koji je rođen u Beogradu je došao do samog vrha, ima najviše grend slem titula, najviše Masters titula, sve je osvajao dva ili više puta i sada na sve to je dodao olimpijsko zlato.

Novače, najveći si ikada!!!

IZVOR:MERIDIANSPORT.BA

Facebook Comments

Related Post

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

× Kako vam mogu pomoći?