Novak Đoković – punih osam godina najbolji na svetu!

Novak Đoković, najuspešniji igrač u istoriji tenisa, nastavlja da „podebljava“ rekord kada su u pitanju nedelje provedene na prvom mestu ATP liste. Srbin je i u tekućoj sedmici zvanično najbolji na svetu – započeo je 417. nedelju svoje „vladavine“.
Uprkos činjenici da neće nastupiti na mastersu u Majamiju, kao i lošem nastupu u Kaliforniji i ranoj eliminaciji u okršaju sa Lukom Nardijem, Đoković ima još tri garantovane nedelje na čelu liste. To znači da će za tri dana izvesno kompletirati ukupno osam godina na prvom mestu ATP poretka!

Budući da nije branio ni bod iz prošle sezone jer zbog statusa vakcinacije nije mogao da uđe u SAD, Đoković je osvojio 50 bodova na „petom slemu sezone“. Sa druge strane, Karlos Alkaraz nije osvojio nijedan novi bod, mada je u finalu turnira pobedio Danila Medvedeva. On je odbranio osvojeni učinak iz 2023. godine.Pogledajte listu desetorice najboljih igrača planete u ovom trenutku:

Novak Đoković 9.725;

Danil Medvedev 7.765;

Aleksander Zverev 5.060;

Andrej Rubljov 4.970;

Holger Rune 3.875;

Kasper Rud 3.560;

Hubert Hurkač 3.370;

Aleks De Minor 3.300.

Zverev se vratio u top 5 prvi put posle dugog odsustva koje je uslovila povreda, pretekao je Rubljova, a za jedno mesto napredovao je i Rud. Jirži Lehečka je posle sjajnog nastupa u IV napredovao za pet mesta i sada je 27, a tinejdžer Artur Fis je na 37. poziciji.

Laslo Đere je 35. teniser sveta (+1), Miomir Kecmanović je na 46. mestu (+1), Dušan Lajović je 52 (+4). Hamad Međedović je pao za 16 mesta i sada je 135.

IZVOR:SPORTKLUBN1.INFO.RS

Facebook Comments

Related Post

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

× Kako vam mogu pomoći?