ARKAN SE POVERIO ŠIPTARU 5 MINUTA PRED SMRT: Ovo su poslednje reči Željka Ražnatovića, rekao da je NAJSREĆNIJI ČOVEK, a onda…

By admin jul22,2023
Podelite s Prijateljima

MIsterija ubistva Željka Ražnatovića Arkana (48) do danas nije u potpunosti razjašnjena. Sem organizatora ubistva komandanta Srpske dobrovoljačke garde decenijama se nagađa o pozadini i motivima ove likvidacije.

Takođe, mnogi se pitaju da li je Arkan video da mu preti opasnost dok je pričao da najbližim prijateljima. Na poslednjoj fotografiji pred smrt sedeo je sa čuvenim bankarem Ljubomirom Mihajlovićem, koga su prijatelji zvali Ljuba Šiptar zbog porekla sa Kosova i Metohije.

Ljuba Mihajlović bio je jedan od miljenika predsednika Slobodana Miloševića,, On je posle gotovo dve decenije od ubistva govorio o poslednjem susretu sa Željkom Ražnatovićem Arkanom, komandantom Srpske dobrovoljačke, samo nekoliko minuta pre likvidacije u hotelu “Interkontintal” u Beogradu, i otkrio šta mu je Arkan rekao pred smrt.

Ljubomir Mihajlović desno na fotografiji
LJUBOMIR MIHAJLOVIĆ DESNO NA FOTOGRAFIJI FOTO: PRIVATNA ARHIVA

– Tog dana kad je poginuo, išao sam na bazen u “Interkontinental”. Arkan je sedeo u separeu i pozvao me da dođem.

Rekao mi je: “Danas sam najsrećniji čovek, ne dugujem nikome ništa. Nešto sam Mandi dugovao. Mando, reci Mihajloviću da li sam ti vratio juče dug. Odsad ću da se posvetim Obiliću. Valjda ćemo ja i moja baba (kako je Cecu u šali zvao pred prijateljima) živeti lepo. Ako godišnje prodamo bar jednog fudbalera za 100.000 maraka, biće dovoljno za nas i decu” – priseća se Mihajlović.

Željko Ražnatović Arkan, Arkan
FOTO: PRINTSCREEN/ YOUTUBE/ RADOVAN DŽEKO

Tad je nastala i čuvena fotografija na kojoj su, između ostalih, Ražnatović i Mihajlović, a Arkan je ubijen samo pet minuta nakon što je Mihajlović otišao na bazen. Samo nekoliko minuta kasnije usledio je krvavi napad i trostruko ubistvo.

Ubistvo, Interkontinental
FOTO: PRINTSCREEN/YOUTUBE

On je ispričao da je nekoliko dana posle ubistva Arkana Ceca od njega tražila pozajmicu od 150.000 maraka da bi platila izvođača radova, što joj je odobrio.

– Onda me je ispitivala policija, zašto sam joj dao. Kako da ne dam, to je moj klijent, ja sam novac dao uz kamatu – rekao je Mihajlović.

(Kurir.rs / Srpski telegraf)

Facebook Comments

By admin

Related Post

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

You cannot copy content of this page