Bio je komunikativan i veseo dečak” Profesorka otkrila kakav je Novak bio u osnovnoj školi i koju ocenu je imao iz njenog predmeta

By admin aug6,2023
Podelite s Prijateljima
U sedmoj epizodi dokumentarnog serijala NOVAK neispričane priče, koja nosi naziv Porodica, bivša profesorka iz osnovne škole najboljeg tenisera sveta, Svetlana Karan, govorila je o tome kakav je Đoković bio u najranijem detinjstvu, ali i otkrila šta je Nole imao iz predmeta koji je ona predavala – biologije.

Priča o Novaku Đokoviću ne bi bila potpuna da ne znamo kakav je bio u najranijem detinjstvu, u osnovnoj školi. Zato je bilo logično krenuti od priče sa njegovom profesorkom. Snimajući dokumentarni serijal NOVAK neispričane priče, imali smo privilegiju da razgovaramo sa njegovom profesorkom biologije, Svetlanom Karan, koja nam je ispričala kakav je Nole bio dok je pohađao Osnovnu školu “Bora Stanković” u Beogradu.

Na početku razgovora je istakla:

– Ono što je meni ostalo u sećanju je prvi kontakt sa petacima, među kojima je bio i Novak, koji je bio jedan vrlo komunikativan i veseo dečak. Naše druženje u školi je bilo tokom petog i delimično šestog razreda jer zbog svojih obaveza vezanih za treninge, za kampove u kojima je bio i van Srbije, morao je da polaže razredni ispit u sedmom i osmom razredu. Upoznala sam mamu Dijanu koja je dolazila, pogotovo kada su bili razredni ispiti, što ponavljam uopšte nije bilo jednostavno u to vreme polagati razredne ispite i naši zahtevi su bili kao zahtevi prema deci koja redovno pohađaju nastavu. U to vreme nisu primenjivani obrazovni individualni planovi, za nadarene učenike koje mi danas primenjujemo i kojima pomažemo da usklade i sport i školu.

Profesorka Karan je Novaka opisala na sledeći način:

– Tu je i šarmantnost, komunikativnost, svakako inteligencija jer samo takav sklop ličnosti može da ima vrhunske rezultate.

Otkrila je i koju ocenu je Nole imao iz njenog predmeta, biologije.

– Četvorku. Jaku četvorku. Nedostajala je prisutnost da bi ocena bila viša. Imao je jaku četvorku – kazala je profesorka Karan.

Celu njenu izjavu na ovu temu možete pogledati u videu koji smo vam pripremili.

Reprizni termini u kojima možete pogledati epizodu Sportalovog dokumentarca NOVAK Neispričane priče, na Blic TV su ponedeljak u 13.45, utorak u 22 sata i petak 11.10 časova.

IZVOR:BLIC.RS

Facebook Comments

By admin

Related Post

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

You cannot copy content of this page