ČAST I BRUKA ŽIVE DOVIJEKA: Filipović traži DOŽIVOTNU suspenziju za Đokovića

By admin okt3,2023 #novak đoković
Podelite s Prijateljima
Loše je kada je mržnja emocija koja čoveka vodi kroz život.

Crnogorski politički analitičar Ljubomir Filipović jer verovali ili ne doživotnu suspenziju u tenisu za Novaka Đokovića.

Njega je “uvredio” post Novaka u vezi sa paljenjem sveća u pomen za nubijene Srbe u Banjskoj na Kosovu i Metohiji

Kao što reče Petar II Petrović Njegoš: “Svak je rođen da po jednom umre, čast i bruka žive dovijeka.”

Možda je Filipović ponosan na svoja dela, ali preporuka je preći na drugu stranu ulice kada ga viditi, jer ne treba deliti ni trotoar s njim, a kamoli šta drugo.

IZVOR:SRBIJA.DANAS

PROCITAJTE I:

KO JE CRNOGORAC KOJI ŽELI NOVAKOVU SUSPENZIJU? Ne podnosi Srbiju, Rusiju i Novaka, a majka mu Srpkinja!

Malo ko u Srbiji zna za njega

U nedavnoj kontroverznoj izjavi, crnogorski političar i analitičar Ljubomir Filipović je izazvao nemir u regionu svojim zahtevom za doživotnom suspenzijom svetskog teniskog šampiona, Novaka Đokovića.

Iako Filipović nije nepoznat u svetu politike, malo ljudi u Srbiji zna za njegovo delovanje, a njegova konstantna kritika srpskog asa podigla je mnoga obrva.Filipović je poznat po svojim političkim stavovima koji se često čine neprijateljskim prema Srbima i srpskoj kulturi. Dok sebe promoviše kao građanskog aktivistu, njegova retorika često iskazuje netrpeljivost i mržnju prema Srbima, što izaziva zabrinutost među mnogima.

Tokom ovogodišnjeg US Opena, premijer Crne Gore, Dritan Abazović, predložio je da Novak Đoković bude proglašen počasnim građaninom Crne Gore zbog svoje promocije zemlje tokom karijere.

Međutim, Filipović je jasno izrazio svoje protivljenje ovom predlogu, iako Đoković aktivno promoviše Crnu Goru širom sveta.

Filipovićeva politička snaga ogleda se u podršci određenih zapadnih kompanija, ali nije stekao značajnu podršku među crnogorskim narodom. Trenutno je najpoznatiji po svojoj ulozi analitičara u medijima koji dele slične anti-srpske vrednosti.Osim toga, Filipović je pokušao povezati Đokovića sa navijačima u Australiji koji su nosili ruske zastave i skandirali Putinu tokom turnira. Iako Đoković nema kontrolu nad svojim navijačima i njihovim političkim stavovima, Filipović nastavlja sa svojim negativnim stavovima.

Važno je napomenuti da je majka Ljubomira Filipovića Srpkinja, što postavlja pitanje zašto gaji tako izraženu netrpeljivost prema srpskom nasleđu. Ipak, u Crnoj Gori je Đokovića prepoznat kao ambasadora i promociju, te je već postao počasni građanin nekoliko gradova u toj zemlji.

Odluka o tome da li će Đoković postati počasni građanin cele Crne Gore neće zavisiti od Filipovića, već od većinske odluke u prijateljski nastrojenoj Crnoj Gori.

IZVOR:ESPRESO.CO

 

Facebook Comments

By admin

Related Post

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

You cannot copy content of this page