Čuveni trener naveo tri razloga zašto je Đoković uvijek bio bolji od drugih

Poznati teniski trener i stručnjak Patrick Mouratoglou izuzetno cijeni Novaka Đokovića i njegove uspjehe.

Mouratoglou je na društvenim mrežama objavio video analizu u kojoj govori o tome zašto je Novak uvek bio bolji od drugih

“Rekao sam da će Đoković vjerovatno biti rekorder po broju slamova kada ih je imao 12 ili 13. Razmišljao sam tako iz nekoliko razloga. Prvi je taj što je već tada bio dominantan“, započeo je Mouratoglou.

Poznato je koliko Đoković njeguje svoje tijelo, što mu i pruža mogućnost da i u 37. godini dominira svjetskim tenisom, čak i kada je mlađa generacija u naletu.

“U to vrijeme, on je već bio bolji od Rodgera i Rafe. Naravno, Rafa je oduvijek bio bolji na šljaci, ali na svim drugim podlogama, Novak je bio superioran. Također, bio je i dalje mlad i znao sam da mu je tijelo u savršenom stanju. On je po meni primjer savršenog atlete u tenisu.”

Iako mnogi teniseri na pojam mentalna snaga obično prvo pomisle na Rafaela Nadala, Novak je neko ko je u tom smislu i te kako moćan i upravo zbog te vrste snage je tu gdje jeste.

“I kao treće, naglasio bih njegovu mentalnu snagu. On je neko ko stvarno želi da dominira. Činjenica da je većina navijača bila uz drugu dvojicu, i da ih je oduvijek manje navijalo za njega, stvorilo je u njemu da im se revanšira“, zaključio je Mouratoglou.

IZVOR:N1INFO.BA

Facebook Comments

Leave a Comment

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

You cannot copy content of this page