Đoković: Samo pobeda, ništa drugo

Novak Đoković, najbolji teniser sveta, silno želi i 25. Grend slem titulu u karijeri i to ne krije. Srpski as u intervjuu za „Si-En-En“ istakao je da razmišlja samo o pobedama jer mu je takav mentalitet.

Možda na početku sezone Novak Đoković nije delovao kao previše motivisan, ali prvi reket sveta definitivno to jeste kako se čini više nego ikad.

U razgovoru za Si-En-En srpski as govorio je o tome kako je već vizualizovao sebe kao pobednika Rolan Garosa i da zbog toga jedva čeka da počne turnir na pariskoj šljaci, prenosi Sputnjik.

„Samo pobeda, ništa drugo, takav je mentalitet. Vizuelizacija je bitna, kada vidiš sebe kako u tome uspevaš, tako da se radujem i jedva čekam da počne turnir. Naravno da znam da nisam jedini koji želi tu titulu i radujem se izazovu“, rekao je Novak.

Najbolji teniser sveta svestan je da su mladi igrači poput Karlosa Alkarasa i Janika Sinera željni titula, ali to ga dodatno motiviše.

„Naravno da nisam jedini koji želi da osvoji tu titulu, ali se radujem tome. Volim da se takmičim sa različitim generacijama. Imate mlade momke koji dolaze… svi su neverovatno gladni, spremni i brzi“, istakao je Đoković.

Svestan je šta mu je potrebno kako bi mogao da se takmiči sa njima.

„Koristiću svoju sposobnost adaptacije da spremim pravu taktiku za njih. Razumem šta je potrebno za ostanak na vrhu i takmičenje sa njima u borbi za titule“, poručio je srpski as.

Za kraj je objasnio kako nema mnogo vremena da razmišlja o pobedama i porazima koji su iza njega jer ga uvek čega neki novi izazov.

„Veoma je važno da živiš u trenutku, da ceniš sadašnjost, ali da u isto vreme pamtiš prošlost, svoj put i da ceniš ljude koji te okružuju. Svake nedelje se u tenisu dešava nešto novo i potrebno je da ceniš i to. Doduše, o tome ću više razmišljati kada završim karijeru. Dok si još uvek aktivan, razmišljaš samo o sledećem izazovu, sledećem turniru. Imaš možda nekoliko dana u godini, možda nedelju dana da razmišljaš o tome šta si ostvario“, zaključio je Đoković.

Prvi reket sveta preskače masters u Madridu dok će igrati u Rimu koji je poslednja stanica pred Rolan Garos.
IZVOR:POLITIKA.RS

Facebook Comments

Leave a Comment

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

You cannot copy content of this page