Đokovića sudac kaznio zbog stenjanja. NOVAK nije mogao vjerovati

By admin aug6,2023
Podelite s Prijateljima

NOVAK ĐOKOVIĆ je u polufinalu Wimbledona pobijedio protiv Jannika Sinnera 3:0 u setovima i uspio je deveti put u karijeri ući u finale najprestižnijeg turnira na svijetu. Đoković je prva dva seta dobio 6:3 i 6:4, a zadnji 7:6. U finalu će igrati protiv Carlosa Alcaraza. Početkom drugog seta ušao je u sukob sa sucem Richardom Haighom.

Pri vodstvu Đokovića 2:1 i 15:15 na njegov servis Srbin je pri jednoj bekend dijagonali glasno zastenjao zbog čega je Haigh uzviknuo “Hindrance!” (“Ometanje!”) te je dosudio poen u korist Talijana. Sudac je smatrao da je Đoković predugo stenjao nakon udarca i da je tako ometao Sinnera, na što Đoković nije mogao doći k sebi od šoka.

Došao je do suca, nešto mu je objašnjavao, ali se Haigh nije dao smesti. Ometanje je dosudio definitivno prestrogo jer bi u tom slučaju na mečevima Viktorije Azarenke i još nekih tenisačica poznatih po stenjanju svaki drugi poen mogao biti oduzet zbog ometanja.

Nešto kasnije Đoković je spasio dvije brejk-lopte u istom gemu i pri jednom izjednačenju se spremao na servis. Baš kad je želio odservirati dobio je opomenu za zadržavanje vremena koju mu je Haigh izrekao sukladno pravilima jer je isteklo vrijeme predviđeno za serviranje.

IZVOR:INDEX.HR

Facebook Comments

By admin

Related Post

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

You cannot copy content of this page