MILICA ZAVRŠILA FAKULTET, PA OTIŠLA NA SELO SA MUŽEM! Renovirali kuću iz 1902. i pokrenuli unosan BIZNIS od kog žive

By admin feb25,2024 #USAMLJENA
Podelite s Prijateljima

Milica i Bojan u Varnicama podno Ostrvice napravili mali etno raJ.

Kada je završila fakultet Milica nije imala želju da poput mnogih njenih vršnjakinja ostane u velikom gradu. Ljubav prema prirodi i prema Bojanu vratila ju je na selo, gde su svili svoje porodično gnezdo. Na imanju predaka u selu Varnice podno Ostrvice Antonijevići složno rade i grade, ali i pokazuju da se veoma lepo i kvalitetno može živeti na selu. Sposobni i inovativni odlučili su da se bave seoskim turizmom i to već par godina rade sa uspehom.

“U ovom kraju Srbije, Bog nije štedeo na prirodnoj lepoti i to ne mogu da zamene sive ulice i svetla grada. Bojan i ja gajimo istu ljubav prema prirodi i selu i za nas nije bilo dileme gde ćemo nastaviti svoj život. Uz mnogo truda i zalaganja počeli smo da se bavimo seoskim turizmom. Renovirali smo staru kuću iz 1902. godine i od nje napravili etno objekat, kojim su gosti zaista oduševljeni. Jer, kad dođu kod nas zaista odmore i telo i dušu u seoskom ambijentu”, rekla je za RINU Milica.

Oslonjeni na sopstvene snage, Milica i Bojan, zajednički – kamen po kamen grade svoju porodicu, ali i svoj posao. Ništa im nije teško, a njihov trud pepoznali su gosti iz svih delova Srbije, ali i regiona. “Naše selo odlično je pozicionirano i ima veliki turistički potencijal. Ostrvica koja se nalazi u neposrednoj blizini veoma je atraktivna i privlači sve više ljubitelja prirode. Svaki gost koji je došao jednom, uvek se vraća. U Varnicama je lepo i leti i zimi, pa se nadamo da će u budućnosti turistička sezona trajati 365 dana u godini. Naši gosti koji su iz Beograda dolazili kod nas, toliko im se svidelo da su posle i sami kupili kuću u našem selu i žele tu da žive”, kaže Milica.

Za naredne godine, kako kažu, imaju velike planove, žele da prošire svoje smeštajne kapacitete kako bi njihovo domaćinstvo moglo da primi još gostiju. Uz osmeh i veliku volju, nadaju se da uspeh neće izostati. “Mi živimo ovde, tu je naša kuća i tu raste naša ćerka. Sve to najbolje iz ovog kraja želimo da prenesemo i našim gostima koji dođu. Radimo ovaj posao punog srca, iako nekada nije lako, nema odustajanja i sledećih godina želimo da proširimo naše etno domaćinstvo“, rekla je Milica.

Varnice odlikuje izuzetno čist vazduh, prirodna izvorišta vode, raznolikost pejzaža, domaća hrana. Selo je na samo 90 kilometara udaljeno od Beograda i pravi je prirodni raj. Uz volju ovih mladih ljudi, u narednim godinama moglo bi se naći ucrtano na turističkoj mapi Srbije. Milica i Bojan bez sumnje pokazuju, da ukoliko ovakvih parova bude više, sela u Šumadiji definitivno imaju budućnost.

IZVOR:MONDO.RS

Facebook Comments

By admin

Related Post

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

You cannot copy content of this page