NAJVIŠA ŽENA NA SVETU PRVI PUT JE LETELA AVIONOM: Posada je zbog nje morala da ukloni 6 redova sedišta

Rumejsa Gelgi je ušla u Ginisovu knjigu rekorda kao najviša žena na svetu. Naime ova Turkinja je visoka neverovatnih 215 centimetara.

Nedavno je proslavila i obaranje tri nova svetska rekorda. Posle merenja, postala je žena sa najvećim rukama, kao i najdužim prstima i leđima. Njena desna šaka je dugačka 24,93 cm, dok je prosečna ženska šaka duga oko 17 cm.

Rumejsa je prošle godine letela po prvi put u životu i to iz Istanbula za San Francisko. Zbog ovog njenog 13-časovnog putovanja posada je morala da ukloni šest redova sedišta kako bi je mogli smestiti.

Zbog skolioze Rumejsa ne može dugo da sedi i morala je da leži na nosilima. Uoči puta, ona sa novinarima na aerodromu u Istanbul razgovarala o tome kako se oseća.

Ovo će biti moj prvi let, kao i moje prvo putovanje u inostranstvo. Ali verujem da će ovo iskustvo biti prvo za mnoge pojedince, ne samo za mene. Jer, kao što znate, mogućnost putovanja na nosilima je obično rezervisana za pacijente koji se prebacuju sa jedne intenzivne nege na drugu“, rekla je ona.

Nakon leta, Rumejsa je podelila nekoliko fotografija iz aviona i zahvalila se posadi i avio-kompaniji na organizaciji putovanja, ističući da je to bilo neverovatno iskustvo.

Ovo je bio moj prvi let, ali sigurno neće biti poslednji. Od sada ću biti veoma počastvovana i srećna da letim u različite delove sveta. Hvala od srca svakoj osobi koja učestvovao u mom putovanju”, napisala je ona, prenosi Index.hr

IZVOR:STIL.KURIR.RS

Facebook Comments

Leave a Comment

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

You cannot copy content of this page