NOLETOVA BORBA ZA DEDOVINU Rođaci Đokoviću udarili rampu, ni novac ne pomaže

Srpski teniser Novak Đoković je ovog leta boravio u Jasenovu Polju kod Nikšića, odakle njegova porodica inače i vodi poreklo.

Veoma je vezan za ovaj kraj i često objavljuje snimke o Crnoj Gori, a u Jasenovu Polju je želeo da obnovi i imanje pokojnog dede Vlada, piše Kurir.

Navodno, porodica Đoković već više od decenije pokušava bezuspešno da povrati, odnosno otkupi od rođaka s kojima nije dugo u kontaktu.

– Nole je i ove godine bio na imanju na kome se nalazi rodna kuća njegovog dede Vlada. Od te kuće u zaseoku Jasenovo polje danas su ostale samo zidine, skoro cela je urušena od starosti. Novak i njegova porodica hoće po svaku cenu da je obnove. O tome pričaju već više od 10 godina. Ipak je to njihova pradedovina i dedovina. Međutim, Đokovići imaju veliki problem s tim imanjem jer je ono davno pripalo nekim njihovim daljim rođacima. Sigurno ih ima desetak. Oni se sad nalaze ko zna gde svuda po belom svetu, neki su verovatno i umrli, pa su njihovi to dalje nasledili – rekao je sagovornik “Kurira” koji je upućen u dešavanja u porodici Đoković.

Nastavio je u istom ritmu.

– S njima niko nema godinama kontakt, a pričalo se da i oni sami među sobom ne mogu da se dogovore. Novak ne pita koliko bi to koštalo, samo da se ti rođaci nađu i da to nekako vrate ili da mu prodaju. Jedan od rođaka mu je pre nekoliko godina nudio deo svog porodičnog imanja koje se nalazi u neposrednoj blizini da tu napravi novu porodičnu kuću, ali on to ne želi. On ima cilj da na temeljima stare dedine kuće, zajedno s porodicom, izgradi novu. Želja mu je da je kompletno sredi i pokloni svom narodu i mestu odakle vuče korene – dodao je isti

IZVOR:ALO.RS

Facebook Comments

Leave a Comment

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

You cannot copy content of this page