NOVA REVOLUCIJA “TRESE” BELI SPORT Evo kako bi novo pravilo moglo da ima uticaja i na Novaka Đokovića

Podelite s Prijateljima

Test period će biti do kraja godine..

Nakon što je došlo do promene načina bodovanja na turnirima do Masters kategorije u muškoj konkurenciji, ATP i WTA su zajedničkim snagama dogovorili još jednu promenu pravila. Mečevi se neće igrati više posle 23 sata, ali naravno, biće prostora i za neke izuzetke.

U saopštenju se navodi da je postignut dogovor o satnici na turnirima, kako mečevi u večernjem delu programa ne bi trajali do ranih jutarnjih sati. Ističe se činjenica da se povećao broj mečeva koji se završavaju u “sitnim” satima i dodaje sa da se tokom takmičarskog dana na svakom terenu neće igrati više od pet mečeva, kako bi se izbeglo da igrači do kasno ostaju na terenu, što je negativno uticalo na igrače i navijače.

Izuzeci su mogući uz odobrenje supervizora i pojedini dueli će ipak moći da se igraju u “zabranjeno doba”, a kao potencijalni razlozi navode se vremenski uslovi i lokalna kulturna tradicija u određenim okolnostima.

Noćni program koji bi sadržao dva meča prema preporuci bi trebalo da počinje najkasnije do 19.30 uz preporuku da to bude 18.30.

Šta to u prevodu znači za najbolje tenisere, poput Novaka Đokovića. Situacija je komplikovana jer oni najatraktivniji dueli obično jesu ostavljeni za večernje doba i oni nekada mogu da potraju i duže nego što se očekuje. To bi značilo da će usled određenih okolnosti u situacijama kada izuzeće nije moguće baš ti dueli bili premeštani za novi dan programa, što bi opet moglo da dovede do kraćih pauza između dva okršaja u kojim učestvuje isti teniser.

IZVOR:SPORT.ALO.RS

Facebook Comments

By admin

Related Post

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

You cannot copy content of this page