Novak Đoković saznao protiv koga će igrati na startu Mastersa u Rimu: Sa njim je samo jednom igrao…

Rusa poremetila pauza…
Preskočio je Novak Đoković prvo kolo, kao i svi drugi nosioci na Mastersu u Rimu, a sada je saznao i konačno ko će biti njegov prvi rival. U drugoj rundi igraće protiv Korentana Mutea, koji je sa 2-1 porazio Romana Safiulina.

Duel je imao dva dela, pošto je meč prekinut početkom tajbrejka zbog obilnih padavina, pa su igrači morali da čekaju kako bi završio započet posao. Bilo je to verovatno poprilično frustrirajuće za obojicu, posebno za Rusa koji je vozio

Revija oduzetih servis viđena je u prvom setu, pošto je Francuz dva puta uspevao da se vrati u život, ali u trećem navratu nije bilo spasa.

Potpuno drugačiji drugi period okršaja nije nam doneo niti jedan brejk, pa je Rus svojim servisom uspeo da izbori tajbrejk. Po nastavku okršaja Mute je imao vođstvo od 1:0 u istom i bio je daleko raspoloženiji, što se odrazilo na rezultat i sa 7:1 je izjednačio.

U odlučujućem setu Francuz je odmah stekao dva brejka viša i tu povratka za Safiulina više nije bilo. Evidentno je pauza na njega ostavila veći uticaj.

Đoković je protiv Mutea igrao samo jednom i to na Mastersu u Parizu 2019. godine kada je Srbin na startu slavio sa 2-0, po setovima 7:6, 6:4.

IZVOR:(Telegraf.rs)

Facebook Comments

Leave a Comment

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

You cannot copy content of this page