Kada je osnovao PTPA organizaciju Novak Đoković imao je ideju da pomogne slabije rangiranim igračima kojima ATP odnosno sistem nije dozvoljavaju da učestvuju u donošenju bilo koje odluke. Srpski as neprekidno se bori da se taj sistem promeni pa se tako ponovo oglasio tim povodom.
Novak Đoković, najbolji teniser sveta, uprkos svim svojim obavezama na terenu svim silama se trudi da promeni sistem u belom sportu koji jako otežava put igračima koji ne uspevaju da zabeleže tako sjajne rezultate. Problem je kako ističe sukob interesa.
„Sistem je struktuiran i utemeljen tako da ne dozvoljava igračima da imaju ulogu u donošenju odluka. U upravljanju ATP i VTA se dešava da imate 50 odsto tenisera i teniserki i 50 odsto samog ATP i VTA. U najvećem broju slučajeva, imaćete sukob interesa“, rekao je Đoković.

Pre nego što je osnovao PTPA organizaciju Novak je bio deo Saveta igrača i vrlo dobro poznaje taj sistem.
„Ako zapravo imate strukturu i sistem… A ja sam bio deo Saveta i predsednik Saveta šest-sedam godina, i mogu razumem kako funkcionišu stvari. Imamo predstavnike Saveta igrača, trojicu, imate trojicu predstavnika turnira i onda imate direktora koji ‘kvari’ glasanje. U mnogim slučajevima kada želite da napravite značajnu razliku, morate imati supervećinu i većinu, to se neće desiti, jer dve strane imaju različite interese“, podvukao je Đoković.
Kako vreme prolazi Novakovu ideju podržava sve veći broj igrača, a njegova organizacija sve više napreduje.
U PTPA organizaciji su osim Vaseka Pospišila koji je sa Novakom i osnivač ideje, još i Hubert Hurkač, Džon Inzner, Nik Kirjos, Paola Badosa, Ons Žabur i drugi.

IZVOR:SPUTNIKPORTAL.RS

Facebook Comments


Leave a Reply


SIGN INTO YOUR ACCOUNT CREATE NEW ACCOUNT

 
×
 
×
FORGOT YOUR DETAILS?
×

Go up

You cannot copy content of this page

MENU
Romansa