Ova divna djevojka brine za 150 krava, ovaca i koza: Prelijepu čobanicu porede sa Hajdi, hladnoće i posla se ne plaši

By romansa.info apr11,2024
Podelite s Prijateljima

Hamdu Sena Bilgin, djevojka poznata na društvenom mrežama kao “Turska Hajdi”, provodi vrijeme kao čobanica nakon škole u malom selu u turskom Rizeu, javlja Anadolija.

Bilgin ustaje veoma rano kako bi pomogla porodici tako što brine o oko 150 krava, ovaca i koza.

Cilj ove 18-godišnje djevojke je da studira poljoprivredno inženjerstvo, a san joj je da postane buduća turska ministrica poljoprivrede.

Bilgin je u razgovoru za Anadoliju kazala da je ovaj način života čini veoma sretnom i zadovoljnom.

– Zaljubljenik sam u prirodu i poljoprivredu. Ja sam pastirka i učenica. Ne znam kakvi će biti uslovi ali imam velike ciljeve. Prije svega, planiram da studiram i postanem inženjerka poljoprivrede. Nakon što postanem inženjerka poljoprivrede želim kasnije postati ministarka poljoprivrede i donijeti inovacije u oblasti poljoprivrede u svoju zemlju – rekla je ova ambiciozna djevojka.

Kako je kazala, briga o životinjama je jednostavno njen način života.

– Vikendom i tokom ljetnih praznika sam stalno sa životinjama. Volim biti pastirka. Pokušavam da ubijedim mlade ljude da zavole pastirstvo, posebno preko mog naloga na društvenim mrežama – ispričala je.

Istakla je da se budi u šest sati kako bi se brinula o životinjama, a da nakon doručka pomože porodici u poslovima na selu.

Kako je kazala, nikada ne osjeća umor ili dosadu jer je stalno aktivna i voli poslove na selu.

– Čovjek koji voli svoj posao nikada ne osjeća umor. Naravno, biti pastir je teško zanimanje, ali kada vidiš kako te životinje vole, taj umor preraste u mir i zadovoljstvo – poručuje ova djevojka.

IZVOR:PRESSMEDIA.BIH

Facebook Comments

Related Post

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

You cannot copy content of this page