POSLE OVOGA NIŠTA NIJE BILO ISTO Srđan i Dijana Đoković otkrili sve: Spustio je ruku na Novakovu i promenio mu karijeru i život

Jedan susret obeležio je karijeru Novaka Đokovića…

Susret sa patrijarhom Pavlom je za Novaka bio prekretnica, rekla je njegova majka Dijana u emisiji “Dok anđeli spavaju”.

– To je bio momenat, možda čak i prekretnica u njegovoj karijeri. Jednostavno se desilo da smo mogli da odemo kod našeg pokojnog patrijarha dok je bio u bolnici na VMA – kazala je tada.

Ona je opisala taj susret.

– Patrijarh je sedeo u fotelji u nekom blaženom polusnu, gde mu je đakon koji je bio sa njim, a doneli smo mu monografiju sa posvetom, Novakovu monografiju iz 2008. godine, kada je osvojio Australijan open, svoj prvi grend slem, objašnjavao i rekao – došao je da ga blagosloviš. U jednom momentu on je otvorio oči, ja sam tada videla da su to nebesko plave oči. Samo je podigao ruku i blagosiljao Novaka.

Susret je opisao i Srđan Đoković.

– Bio je, mislim, novembar 2009. godine. Ušli smo u njegovu sobu. Pokojni patrijarh Pavle, i tada živi svetac, sedeo je u jednoj fotelji sa strane, u stanju polusna. Moja supruga Dijana, Marko, Đorđe i ja, seli smo na ivicu kreveta, a Novak je seo pored njega – rekao je Srđan u intervjuu za Politiku.

Srđan je otkrio i šta se desilo zatim.

– Đakon je rekao – Oče, stigao je Novak, blagosiljajte ga. Patrijarh je otvorio oči, okrenuo se ka Novaku i rekao ‘sine, Bog te blagoslovio’. Spustio je svoju ruku na Novakovu. Od tog momenta, Nole je imao 43 pobede za redom – ispričao je Srđan Đoković.

IZVOR:SPORT.ALO.RS

Facebook Comments

Leave a Comment

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

You cannot copy content of this page