Prokupčanin je platio 1.500 evra da se oženi Albankom, a onda je ostao u šoku zbog onoga što mu je uradila pre prve bračne noći

Podelite s Prijateljima

Osnovno tužilaštvo u Prokuplju uputilo je zahtev Tužilaštvu u Albaniji da im pomogne da ispitaju slučaj prevare albanske mlade, koja je samo par sati provela kod mladoženje u Prokuplju.

Kako piše portal Prokuplje na dlanu, sumnja se da je grupa koja posreduje u sklapanju brakova sa Albankama prevarila nesuđenog mladoženju, jer su od tog Prokupčanina uzeli 1.500 evra, a devojka koja je trebalo da se uda, posle par sati u kući mladoženje je pobegla!

– Identifikovana su lica koja se sumnjiče za ovo krivično delo i postupak vodimo u saradnji sa Tužilaštvom u Albaniji – potrvdio je portalu portparol Osnovnog tužilaštva u Prokuplju Boro Zečević.

On nije hteo, u cilju istrage koja se vodi da govori o identitetu lica i detaljima, ali portal saznaje da je Prokupčanin preko albanske agencije koju vodi žena uspeo da dođe do mlade.

Iako se sve završava telefonom, platio je 1.500 evra da mu dovedu ženu za brak, piše portal.

Ona se u pratnji ženske osobe koja vodi tu agenciju pojavila u Prokuplju i sa njom je bio muškarac koji je mladoženji predstavljen kao ujak.Mlada je ostala u kući mladoženje nekoliko sati i onda se tokom noći iskrala.

Kako ju je uzaludno tražio par dana, shvatio je da su ga prevarili i obratio se istražnim organima.

– Čak nisu imali ni prvu bračnu noć, a pored novca koji je dao Agenciji za posredovanje, platio je i troškove puta za celu družinu. U Prokuplju i okolini sigurno još ima sličnih slučajeva, ali ih niko ne prijavLJuje, najčešće zbog sramote. I u Kuršumliji je nedavno zabeležena slična situacija, a mladoženja je ostao kratak za 1. 000 evra- kaže naš izvor.

Ako albansko Tužilaštvo izađe u susret i dokaže se prevara, kazna nije zanemarljiva.

Poslednjih godina, posebno u planinskim i seoskim sredinama mlade iz Albanije su hit i ima desetina primera iz prokupaček i kuršumlisjke opštine brakova koji su sklopljeni na ovaj način. Moja supruga je iz Albanije, ali je srpskog porekla. Nisam platio agenciji da me upoznaju sa suprugom, već sam to učinio preko nekih poznanstava. Čuo sam da se agencijama plaća za te usluge, kao i da ima prevara. Imam veliko gazdinstvo, bavim se stočarstvom, a supruga mi je puno pomogla da ga očuvamo – kaže Ilija za „Blic“.

IZVOR:BLIC.RS

Facebook Comments

By admin

Related Post

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

You cannot copy content of this page