Rodžer Federer rešio je da okonča svoju sportsku karijeru i to je vest koja je odjeknula širom sveta. Švajcarski teniser je bio <strong>jedan od najboljih igrača u istoriji tenisa</strong>. U svom oproštajnom pismu povodom okončanja svoje veličanstvene karijere, spomenuo je i svoju suprugu Mirku sa kojom je u braku od 2009. godine.

„<strong>Posebno želim da se zahvalim svojoj neverovatnoj supruzi Mirki jer je sa mnom proživela svaki minut. Ona me je zagrevala pre finala, pratila bezbroj mečeva, čak i onda kad je bila u osmom mesecu trudnoće, trpela je moju šašavu stranu preko 20 godina</strong>“, napisao je Rodžer Federer i spomenuo i svoje četvoro dece, prenosi Zadovoljna.rs

Zahvalio se porodici za bezuslovnu podršku i to što su uvek bili tu uz njega da ga prate i zajedno stvaraju predivne uspomene na različitim mestima.

„<strong>Videti porodicu kako navija za mene na tribinama je osećaj koji ću zauvek pamtiti</strong>“, dodao je teniski Federer.

Popilarni Švajcarac je apsolutnosve turnire u svojoj karijeri osvojio uz pomoć i podršku svoje supruge. Mirka je sa roditeljima emigrirala iz Slovačke još kao dete. Danas njena porodica poseduje zlatarsku radnju. Dugi niz godina se bavila tenisom baš kao i njen suprug. Njen najveći uspeh bilo je 76. mesto na svetu 2001. godine.

Davnih dana se pisalo kako je u ljubavi sa izvesnim tajkunom iz Arabije, jer je <strong>Mirka zapravo bila i verena za bogatog Arapina.</strong>
<div class=”ads”></div>
Na<strong> </strong>Olimpijskim igrama<strong> u Sidneju 2000. godine ona upoznaje Rodžera</strong>. Zbog povrede stopala 2002. godine prestaje da se bavi tenisom. U tom periodu postaje sve bliskija sa sadašnjim suprugom i odlučuje da <strong>raskine veridbu</strong>.

„<strong>Za dva meseca poznanstva znali smo da između nas postoji hemija, ali nismo znali hoće li nas to odvesti nekud ili je samo trenutna privlačnost.</strong> Naš prvi poljubac bio je nešto više od toga. On nas je odveo do nečeg zaista posebnog i srećni smo što smo zajedno“, ispričao je slavni teniser ranije.

Mirka je zadužena da vodi njegove finansije, bukira avionske karte, pronalazi hotele, za odnose sa javnošću, bira rekete i odeću za put, a uz sve to brine se i o deci. Federer je svojevremeno izjavio da ne bi mogao bez<strong> Mirkine logistike i da mu ona dopušta da sledi svoje snove.</strong>

„Ukoliko<strong> jednog dana kaže da više ne želi da putuje i da joj je dosta svega, oprostiću se od profesionalnog sporta</strong>“, najavio je on tada.

IZVOR:STIL.KURIR.RS

Facebook Comments


Leave a Reply


SIGN INTO YOUR ACCOUNT CREATE NEW ACCOUNT

 
×
 
×
FORGOT YOUR DETAILS?
×

Go up

You cannot copy content of this page

MENU
Romansa