STADION ĆE SE ZVATI “NOVAK ĐOKOVIĆ”? Vlada odlučuje o tome

Podelite s Prijateljima
Svakako je to zaslužio, ali…

Kreg Tajli, direktor Australijan Opena, rekao je da je za to da stadion u Melburn parku ponese ime Novaka Đokovića, ali da to ne zavisi od njega.

U “Rokenrol tenis podkastu”, Tajli je pokušao da objasni šta stoji kao prepreka na tom putu.

– Vi ste druga osoba koja me je to pitala danas. Vidite, imenovanje arene nije moja odluka ili Tenisa Australija jer mi… Mnogo ljudi ne shvata da Vimbldon, Rolan Garos i US Open su u vlasništvu terena na kojima se igraju turniri. Mi ih iznajmljujemo, Vlada Viktorije je vlasnik poseda i imamo sreću da oni investiraju u njih. Ipak, mi ih ne posedujemo – kaže Tajli.

Objasnio je detalje oko organizacije turnira.

Mi od septembra krećemo sa pripremom, u decembru se useljavamo, spremamo sve za događaj i sredinom februara se iseljavamo, i onda se tokom godine tu održavaju koncerti i ostali događaji. Nema tih teniskih terena. Voleli bismo da ih mi posedujemo jer mislimo da bismo imali više krativnosti u organizovanju više teniskih događaja tokom godine – dodao je Tajli.

Svestan je da učinak Novaka Đokovića u Melburnu na neki način treba nagraditi.

– Vlada radi veliki posao na sinhronizaciji događaja. Naš turnir je drugačiji od ostalih stvari. Imenovanje arene bila bi kombinacija koja bi morala da ima i uticaj vlade. Ja bih svakako bio neko ko podržava da se Novaku na neki način oda priznanje za njegova neverovatna dostignuća ovde u Australiji – zaključio je Tajli.

IZVOR:SD.RS

Facebook Comments

By admin

Related Post

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

You cannot copy content of this page