Svađe su bile sve ružnije, pre dve godine je… Evo zašto je Đoković zaista otpustio Ivaniševića

Novak Đoković raskinuo je saradnju sa Goranom Ivaniševićem, a kako ne bi bilo sumnje i spekulacija, informaciju je na svom Instagramu lično potvrdio.

“Jasno se sećam trenutka kada sam pozvao Gorana da postane član ekipe. Bilo je to 2018, kada smo Marjan (Vajda) i ja tražili neki inovativan i magičan servis koji bismo dodali našem duetu.

Ne samo da smo dobili servis, već i mnogo smeha, zabave, prvo mesto na kraju godine, brojne rekorde i još 12 grend-slem titula, kao i novih finala. Da li sam pomenuo i malo drame? (smeh)

Goran i ja smo pre nekoliko dana odlučili da prekinemo saradnju. Hemija na terenu imala je svojih uspona i padova, ali naše prijateljstvo uvek je bilo čvrsto. U stvari, s ponosom mogu da kažem da smo, osim zajedničkih pobeda na brojnih turnirima, imali i dugogodišnju bitku sa strane, u igrici Parchisi. Taj turnir za nas nikad ne prestaje – otkrio je Novak u svom duhovitom maniru.

Šefinjo, hvala ti za sve, prijatelju. Volim te!”Vojin Veličković, najbolji teniski novinar u Srbiji, dao je stručnu analizu i detaljno objasnio zašto je okončana saradnja Novaka Đokovića i Gorana Ivaniševića.

Mnogi se pitaju koji je to trenutak u kome je krenula naopako saradnja Gorana Ivaniševića i Novaka Đokovića. Pa u onom momentu u kome je promenjeno pravilo staro čitavu večnost, o savetovanju igrača tokom mečeva. Od tada se videlo da Ivanišević, ma koliko bio dobar stručnjak na treninzima i u pripremi mečeva, nema pravi savet u pravom trenutku, kada stvari ne idu najbolje na mečevima – napisao je Veličković na Sport klubu.

Veličković je zatim dao detaljno pojašnjenje:

– Pre dve godine je ovo pravilo promenjeno i neke trenere je uhvatilo na spavanju. Jednostavno, njihov rad se promenio. Više nije bilo dovoljno obaviti pripremu za meč, sada je reakcija u njima bila sve važnija.

A evo šta je bio srž problema…

– Komunikacija Đokovića i Ivaniševića se pogoršavala iz turnira u turnir. Kada najboljem teniseru svih vremena nije išlo, tražio je, veoma često veoma nervozno, prave savete sa klupe. Hrvatski stručnjak koji nije navikao na takav način rada, jer u njegovo igračko vreme to i nije bilo moguće, nije umeo da odgovori zahtevima svog pulena. Njihove svađe su bile sve očiglednije i sve ružnije. Ivaniševićev izraz lica bio je često prava slika mučenika, pokušavao je da nađe rešenje, šta da dovikne Novaku, ali nije išlo… – između ostalog napisao je Veličković.

IZVOR:HELOMAGAZIN.RS

Facebook Comments

Leave a Comment

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Romansa

You cannot copy content of this page