U ovom selu čak 600 žena čeka buduće muževe:MUZEVE Traze i Preko FACEBOOK

Preko 600 udavača željnih ljubavi čeka na vas. Mlade žene iz ovog sela su odlučile da upute apel neženjama koji bi se rado preselili u njihovo selo i tu se oženili. Evo priče o selu gdje žive.

Noiva do Cordeiro je zabačeno mjesto na jugoistoku Brazila. U njemu živi 600 stanovnika od kojih su velika većina žene. Sam grad je 1891. godine osnovala Maria Senhorinha de Lima koja je protjerana iz svog doma, u gradu Belo Vale, zbog optužbe za preljubu!

Ne znajući kuda da ode, našla je spas u izolovanom selu Noiva de Cordeiru, koji je uskoro postao pravo malo utočište za nepravedno optužene žene, ali i prostitutke i one koje bježe od zakona.Odlučile su da nikada više ni jedan muškarac neće kontrolisati njihove živote. Glavne su u Noiva de Cordeiru i odlučuju o svemu bitnom za svoje selo.

Šta kažete na ove ljepotice, a još navikle da rade!? Idealna prilika za vas. Ako ste se već odlučili da odete do ovog sela pročitajte tekst koji slijedi.

Sinovi obično napuštaju selo sa punoljetstvom, a malobrojni muževi uglavnom rade u obližnjim gradovima, vraćajući se kući samo vikendom.

Osim ovih nekoliko izuzetaka, drugim muškarcima nije dozvoljeno da žive sa njima. Svaki muškarac koji želi ući u “ženski svijet” Nova de Cordeire mora zaboraviti život u patrijarhalnom društvu, i u potpunosti se pokoriti ovim ženama i njihovim pravilima.

Da li ste još odlučni da krenete na put u ovo selo?

Njihova potraga za potencijalnim muževima je intenzivna, pa su otvorile i svoju stranicu na Fejsbuku.

I, šta ste odlučili?

Mi smo ubijeđeni, poznavajuću ljepotu i kršnost naših neženja da biste žene u ovom selu ubijedili da dođu u Hercegovinu.

Pa, šta čekate, put pod noge!

IZVOR:TREBINJEINFO.LIVE

Facebook Comments

Leave a Comment

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

You cannot copy content of this page