DA LI JE NOVAK NAJBOLJI IGRAČ IKADA? Hrvat ne misli tako – “Postoji razlika između najvećeg i najuspešnijeg”

By admin aug8,2023
Podelite s Prijateljima
“Svi statistički brojevi su na njegovoj strani, ali… “

Bivši hrvatski teniser i trener Rodžera Fededera, Ivan Ljubičić govorio je za švajcarske medije, a nezaobilazna je bila tema o najboljem igraču ikada.

– Ne mogu da “pobedim” u ovoj temi. Možda ne mogu da budem ni objektivan. Za mene je najveći onaj ko je imao najveći uticaj na svoj sport. Kada pričamo o najuspešnijem ikad, to će skoro sigurno da bude Novak. Osvojio je najviše gren slem titula, bio je  najduže “Broj 1”. Svi statistički brojevi su na njegovoj strani. Međutim, postoji razlika između najvećeg i najuspešnijeg – rekao je Ljubičić, pa nastavio.

– Majkl Džordan nije bio najuspešniji košarkaš, ali svi ga smatraju najvećim. Kako to? Zbog njegovog uticaja na sport. Što se mene tiče, to je Rodžer u tenisu. Svi to mogu da vide drugačije i ne moramo svi da se saglasimo po ovom pitanju. Rodžer je imao svoje velike momente, sada je Novakov red, ali to ne baca senku na Rodžerovu karijeru. Uvek ćemo da pričamo o “velikoj trojci” i svi će da imaju svoje favorite i to je u redu.

Potom se dotakao i Novaka i šta ga je to najviše impresioniralo kod srpskog asa.

– Njegova odlučnost, njegova motivacija, vatra u očima… Njegova tvrdoglavost da uvek želi više. Sada ga hrani negativna energija. Konstantno traži balans, svakodnevno. To možete da osetite, da vidite. U jednom trenutku želi da oseti ljubav ljudi i traži je, u drugom mu je potrebna mržnja i traži je. Uvek traži načine da se stimuliše. Budimo iskreni – nikad ne bih pomislio da može da osvoji 23 grend slem titule. Nikad u životu.

 

Ivan Ljubičić

Ivan Ljubičić
Foto: Profimedia

– Kao junior, došao je na akademiju sa Rikardom Pjatijem, a tamo sam bio i ja. Mesecima smo trenirali zajedno. Naravno da ste mogli da vidite da ima talenat, bio je pokretan i vrlo okretan, ali na tehničkom nivou bio je prosečan. Njegov bekhend je bio dobar, njegov forhend je bio problematičan, njegov servis je i dalje imao veliki prostor za napredak… Nikad ne bih pomislio u to vreme da će da postane najuspešniji. To je veoma impresivno – zaključio je Ljubičić.

IZVOR:SRBIJA.DANAS

Facebook Comments

By admin

Related Post

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

You cannot copy content of this page