“GVOŽĐE SE KUJE DOK JE VRUĆE”: Fanovi oduševljeni kako NOVAK ĐOKOVIĆ vaspitava sina, ovako se pravi ŠAMPION, a ne RAZMAŽENO DERIŠTE

Mali Stefan je pokazao koliko su njegovi roditelji uspešni u svojoj ulozi

Vaspitavanje dece je celoživotan, složen i trajan posao, koji ne prestaje čak ni kada nam deca odrastu. Mada nikada sa sigurnošću ne možemo znati da li su naša deca usvojila sva naša pravila i savete, naša je obaveza da im ih na vreme usadimo i nadamo se da će im pomoći da izrastu u dobre i kvalitetne ljude. A toga je svestan najbolji teniser sveta, Novak Đoković.

Novak Đoković je i te kako svestan da se “gvožđe kuje dok je vruće”. Iako važi za nežnog i emotivnog tatu, vrlo je strog kada se radi o osnovnoj kulturi, vaspitanju i disciplini svoje deci.

Tako je posle jednog obroka u kompleksu Vimbldona, mali Stefan pokazao koliko su njegovi roditelji uspešni u svojoj ulozi.Naime, Stefan je posle jela sve uredno pokupio i odneo, čekao je u redu da bi vratio poslužavnik. Nije tu bilo nikakve pomoći sa strane, ni protekcije zato što mu je tata broj 1, naprotiv. Stefan zna da se postaje šampion samo svojim trudom i zato svoje obaveze ispunjava sam.

Novakovi fanovi su posebno oduševljeni ovakvim teniserovim stavom prema roditeljstvu. Oni su istakli da je fascinantno videti kulturno dete poznatih roditelja u današnjem svetu. Čestitali su novaku što od Stefana pravi mladog kulturnog čoveka, a ne razmaženo derište i odobrili njegovu metodu vaspitanja.

Već je poznato da Novak ne želi da njegova deca žive na “račun tatine slave”, već ih od malih nogu motiviše da nađu svoj put i ostvare se. Međutim, oni moraju da znaju da poštuju ono što roditelji rade, tako da sina Stefana od malih nogu uči da pomaže, nosi rekete, loptice, opremu, on je deo štaba na svoj način.

IZVOR;SRBIJA.DANAS

Facebook Comments

Leave a Comment

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

You cannot copy content of this page