Novak Đoković najbolji je teniser svih vremena i više nema dileme. Sa 24 grend slem titule zapušio je usta svima koji su do sada pokušavali da nađu razloge a umanje njegov uspeh. Da se neki i dalje trude pokazuje i najnoviji potez i izmišljena nagrada za Rodžera Federera.

Organizatori turnira u Šangaju odlučili su da novo priznanje, koje nosi naziv “Ikona sporta” dodele prvo Švajcarcu. Ništa od toga ne bi bilo toliko čudno da Srbin nije četiri puta osvajao turnir u ovom gradu, pričao je sa njima i na kineskom, pokazao je i na taj način veliko poštovanje prema kulturi i svima. Rodžer je dva puta bio najbolji (2014. godine i 2017. kada Novak nije učestvovao).

Direktor turnira Majkl Luevano uručiće mu nagradu.

-Na osnovu višegodišnjeg prijateljstva sa Rodžerom i njegovim ‘Timom 8’ i menadžersom kompanijom verujemo da je on više od sportiste za ovaj grad, zato smo ustanovili ovo prvo međunarodno priznanje koje ćemo mu dodeliti- rekao je Luevano.

Turnir ima status Mastersa i održava se od 2009. godine.

 Izgleda da je već postao trend svetske i teniske javnosti, da se i pored svega i dalje gura Rodžer Federer ispred Novaka

IZVOR:ALO.RS.

Facebook Comments


Leave a Reply


SIGN INTO YOUR ACCOUNT CREATE NEW ACCOUNT

 
×
 
×
FORGOT YOUR DETAILS?
×

Go up

You cannot copy content of this page

MENU
Romansa