JEZIVO I NEVEROVATNO! Da li biste probali ZMIJSKO VINO? Veruje se da donosi SNAGU, najpopularnije je u OVOJ zemlji

By admin jul19,2023
Podelite s Prijateljima
“U Jugoistočnoj Aziji se zmija smatra simbolom dugovečnosti i mudrosti.”

Zmijsko vino je egzotično alkoholno piće. Ono se u odnosu na druga pića izdvaja po tome što se u flaši sa njim nalazi cela otrovna zmija. Ovo neobično vino dolazi iz Azije.

Zmijsko vino, koje se na veoma zanimljiv način proizvodi, smatra se muškim piće

Zmijsko vino je proizvod koji ima dugu istoriju. Prema starim hronikama, ovo piće se vekovima unazad proizvodi na prostorima Azije. Prvi proizvođači su živeli za vreme kineske dinastije Džou. Na teritoriji Azije ima dosta otrovnih zmija.

Najpopularnije je u Vijetnamu. Piće se pravi na jedan od dva načina. Cela zmija otrovnica je potopljena u alkohol, gde ostaje mesecima dok se ne zasiti. Druga metoda uključuje ispuštanje krvi i žuči žive zmije, koja se cedi u pirinčano vino ili alkohol od žitarica.

U Jugoistočnoj Aziji se zmija smatra simbolom dugovečnosti i mudrosti. Odatle i proističe verovanje da, ako čovek hoće da dobije snagu, mora da popije malo tečnosti u kojoj je bila otrovna zmija. Vremenom se recept za ovo piće menjao i usavršao.

Danas je proizvodnja zmijskog vina najzastupljenija u selima blizu glavnog grada Vijetnama. Meštani ovih sela su postali pravi profesionalci u lovu na opasne otrovne zmije. Zanimljivo je da se u ovom mestu čak organizuje i festival zmijskog vina. Ova sela su veoma interesantna kako osobama koje žive u okolnim gradovima, tako i mnogim turistima.

IZVOR:SRBIJA.DANAS

Facebook Comments

By admin

Related Post

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

You cannot copy content of this page