Kad priznaš da ti je samo Novak u glavi – gubiš glavu! Alkaras nije poslušao veliko upozorenje legende

Španski teniser Karlos Alkaras posrnuo je u Šangaju i ostao bez velikog broja bodova, a samo je potvrdio ono na šta ga je legendarni Džimi Konors upozorio pre samo nekoliko dana. Previše se Alkaras opteretio jurnjavom za Novakom Đokovićem i to ga je skupo koštalo.

Alkaras je trenutno drugi igrač sveta, poražen je već u osmini finala turnira u Šangaju (5:7, 6:2 i 6:4) od Grigora Dimitrova i osvojio je samo skromnih 90 bodova od mogućih 1000! To je podsetilo mnoge na reči Konorsa od pre samo nekoliko dana. Zapravo, podsetilo je i na reči samog Karlosa, koji je nespretno i iskreno rekao da stalno misli o Đokoviću.

– Alkaras je rekao da svaki put kad trenira, kad igra, misli na Đokovića. Moja prva misao je da mogu da razumem to iako je Alkaras pobedio Novaka i bio mu je donekle ‘trn u oku‘. Morate da budete pažljivi kada to kažete jer se onda spremate za samo jednog igrača. Takođe, razumem i ako kažeš sebi da ako igraš dovoljno dobro da pobediš tog tipa, pobedićeš i druge. Ali, to nije nužno tačno, jer drugi teniseri igraju drugačije kao što je video protiv Sinera. Njegov stil igre je bio drugačiji od Novaka i Medvedeva.

Džimi Konors

Ove reči čule su se posle poraza od Janika Sinera u polufinalu Pekinga, a Siner je potom u finalu osvojio titulu protiv Danila Medvedeva.

Kao da to nije bio dovoljan znak za buđenje Alkarasa, verovatno će ga sve to koštati mesta na ATP listi na kraju godine. Alkaras ima 8.445 bodova, 500 manje u odnosu na Đokovića (8.945) u trci za Torino, gde se igra završni Masters sezone.

Alkaras o porazu i borbi za tron
Istina je da mislim da je igrao veoma dobro. Bio je na višem nivou u odnosu na mečeve koje smo igrali ranije. Nije imao padove. Mislio sam da će se meč odvijati drugačije posle prvog seta, koji je bio jako težak za njega. Napravio sam neke greške koje nisu bile značajne na početku drugog seta, ali nije mi dopustio da se vratim u meč. Pokušao sam da igram svoj tenis, ali nisam mogao. Branio sam se čitav meć, bez šanse da odigram agresivnije kao što sam želeo. Moram da naučim da održim koncentraciju u trenucima kao onim na početku drugog seta, kada nisam bio dobar uopšte. Uvek kažem da možeš više da naučiš iz poraza nego pobede. Poneću sa sobom mnogo lekcija koje će mi pomoći da budem bolji. Moram više da radim na nekim stvarima kako bih pobeđivao najbolje. Pre nego što se budem takmičio ponovo, radiću na nekoliko aspekata igre.

Karlos Alkaras

Sledi trka sa Đokovićem za prvo mesto do kraja godine. Sada je dosta teže za njega.

Želim da odigram najbolje što mogu u Bazelu, gde ću igrati na narednom turniru. Znam da se cilj da završim kao broj 1 zakomplikovao sa ovim poslednjim rezultatima. Biće teško, ali želim da pokušam. Pokušaću da osvojim naredne turnire.

IZVOR:SPORT,BLIC.RS

Facebook Comments

Leave a Comment

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

You cannot copy content of this page