Ovo je momenat prekretnice u karijeri Novaka Đokovića: “Od te tačke, postao je neko…

Đoković je igrao protiv Rodžera i publike tada u Londonu
Đokovića, te da ga je ta pobeda nad Rodžerom Federerom u pet setova vinula u neslućene visine.

– Mogu da tvrdim da je kvalitet bio bolji 2014. Mislim da je to meč koji ne dobija dovoljno pažnje, posebno jer je bio tačka prekretnica za Đokovića. Od te tačke, Novak je postao neko ko je sjajno nosio u velikim finalima, bolje nego iko pre, dok do tog dana to svakako nije bio slučaj, bilo je suprotno. Novak je gubio mnogo finala do tog meča. Mislim da je sa njim tada bio Boris Beker i ta pobeda nad Federerom u pet setova, u finalu Vimbldona, kao da mu je dala samopouzdanje da nastavi da pobeđuje u velikim finalima, da radi ono što je činio u ostatku karijere – dodao je GIl.

Pet godina nakon toga, usledilo je novo finale Vimbldona i novi momenat za Novaka.

– Postoji razlog što je to finale Vimbldona iz 2019. ostavilo više traga od onog 2014. Te 2019. Novak nije bio daleko iza Federera. I bilo je široko rasprostranjeno mišljenje da će to biti ključno za to ko će završiti da većim brojem slemova kada se sve podvuče. To je bio dominantan osećaj u tom trenutku. Šta bi bilo da se to nije dogodilo? Nikad verovatno nećemo ni znati. Tako je bilo u to vreme i publika je imala taj osećaj da je to možda poslednja šansa za Federera – poručio je Hil.

Đoković je igrao protiv Rodžera i publike tada u Londonu.

– Uvek je postojala ta ljubavna veza između Federera i Vimbldona. Znamo kakva je publika bila i tada, ali kako je Đoković odgovorio na to, to je bilo zaista za pamćenje. Činjenica je da je sve otišlo u peti set. Zato je meč iz 2019. ostavio više traga, više nego taj iz 2014. Možete da kažete kvalitet, ali i dalje smatram da je taj susret iz 2019. bio bolji i epskiji iz ugla posmatrača – zaključio je Gil.

IZVOR:(Telegraf.rs)

Facebook Comments

Leave a Comment

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

You cannot copy content of this page