Katarina je u braku 11 godina, a ŠEST godina se dopisuje sa čovekom iz KRAGUJEVCA i ubeđena je da ne vara muža. Šta vi kažete?

By admin jan6,2024
Podelite s Prijateljima

Malo je onih koji mogu da se pohvale činjenicom da ih nikada nijedan partner nije prevario… Ili da su možda i sami to učinili. Ovo su često veoma bolna iskustva, i ne postoji dostojanstven način da saznate da ste prevareni i izdani.

A kako se vreme menjalo, tako je i prevara menjala svoju formu i oblik. Sada se sve češće dešava na društvenim mrežama, aplikacijama za dopisivanje, sajtovima za upoznavanje… Nove tehnologije promenile su štošta u našem životu, pa i načine na koje varamo. Ili barem načine na koje varamo na sitno. Oduvek su ljudi bili skloni da očijukaju “sa strane”, ali društvene mreže i tehnološki razvoj toliko su ga olakšali, pa je “varuckanje” postalo trend. Sada se varanje i drugačije zove – mikrovaranje.

Iako vam to možda zvuči bezazleno, ali ako ste u braku ili vezi, a svom snagom se trudite da privučete nečiju pažnju, zavedete ga, vi ste neverni, iako možda još uvek niste zaviršili u krevetu.

Katarina iz Beograda je u braku 11 goodina, a skoro šest godina se svakodnevno dopisuje sa čovekom iz Kragujevca, koga je upoznala preko sajta za upoznavanje.

Do sada se nikada nismo videli uživo, ali su naša osećanja toliko intenzivna, kao da smo u ozbiljnoj vezi. Komuniciramo isključivo preko vajbera, na skrivenom četu. Bilo je tu i skidanja na kameri i golišavih fotografija, i izjava ljubavi i svađa i raskida… ali smo se uvek vraćali jedno drugom. On se nedavno oženio, ali nismo prekinuli komunikaciju. Čak je sada i mnogo intenzivnija. Znam da je čudno što se do sada nikada nismo videli, ali mi to ne želimo. Ovo što imamo je ono što oboje istinski ispunjava. Ja nemam utisak da varam muža, jer sam mu i dalje potpuno posvećena i brak nam je veoma stabilan – ispričala nam je Katarina.

Šta vi mislite? Da li Katarina vara svog muža? Odgovor stručnjaka je nedvosmisleno DA!

-Nije toliko važno na kakve oblike mikrovaranja pristajete, nego imate li potrebu za njim i zašto. Možda vam se lagani online flert čini kao neobavezna zabava, ali ako posle toga osećate krivicu i osećate da niste bili pošteni prema partneru, znači da i sami smatrate da ste ga upravo prevarili. Važno je da razumte granice svoje veze, da znate šta bi moglo da povredi partnera, kao da znate šta nikako ne biste voleli da partner učini vama. Tada ćete znati i koliko bi mikrovaranja vaša veza mogla da podese ili, još bolje, nećete imati potrebe za bilo kakvim varanjem – objasnio je Džonatan Benet, savetnik za veze.

Mikrovaranje u brojkama

Evo koji su načešći oblici mikrovaranja.

Šta vi mislite, šta je po vama prevara? Da li je to samo fizički kontak ili ne?

IZVOR:ZENABLIC.RS

Facebook Comments

By admin

Related Post

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

You cannot copy content of this page