Ako je vjerovati najnovijim napisima u srpskim medijima, starije neženje u Srbiji svoje probleme rješavaju tako da kupuju Albanke i žene se njima, prenosi Net.hr

Na jugu Srbije u Preševskoj dolini u posljednjih godinu dana sklopljeno je šest brakova Srba i Albanki i za takve brakove Srbi izdvajaju i do 5500 eura, piše Slobodna Dalmacija pozivajući se na novinsku agenciju “Naše Preševo”.

Prema nekim informacijma u mjestu Trgovište lokalna je zajednica izdvojila novac za pomoć 300 samaca starijih od 35 godina ne bi li im pomogli pri plaćanju potrebne dokumentacije, omogućili put u Albaniju, sve ne bi li pronašli i kupili ženu.

Bride in white dress

Prema informacijama novinske agencije najmanje je 800 Albanki “na tržištu” Srbije, i one čekaju da sklope brakove sa starijim Srbima. Kako piše humanitarna organizacija “Stara Raška” brojke su još veće. Prema njihovim informacijama, još 400 žena u Albaniji čeka sklopiti brak u Srbiji.

Ima onih koji sa skepsom gledaju na ovakovo sklapanje brakova i sumnjaju da će ti brakovi opstati. Prije svega što su Albanke kupljene za male svote novca i što su neke prevarene i dovedene u Srbiju pod izgovorom da će u Srbiji čuvati stoku. Neki pak na ovu pojavu gledaju kao na albanizaciju juga Srbije.

No, u većini slučajeva pokazuje se da su strahovi neopravdani jer se albanske nevjeste brzo adaptiraju na okolinu i zadovoljne su ovako sklopljenim brakovima.
IZVOR:/HMS/

Facebook Comments


Leave a Reply


SIGN INTO YOUR ACCOUNT CREATE NEW ACCOUNT

 
×
 
×
FORGOT YOUR DETAILS?
×

Go up

You cannot copy content of this page

MENU
Romansa