Pas već godinu dana čeka vlasnika, koji je umro u bolnici

By admin jul18,2023
Podelite s Prijateljima

Da ljudi i psi dijele duboku emotivnu vezu i da su kućni ljubimci vjerni do posljednjeg daha već je poznato svima. Dokaza je mnogo, a jedan nam dolazi iz Mostara gdje je zadnjih dana slika psa postala viralna na društvenim mrežama.

Prema riječima brojnih Mostarki i Mostaraca psa sa slike često viđaju na istoj ruti; od centra grada do gradske bolnice. Njegovi sadašnji skrbnici kažu da za njega ne postoji dovoljno visoka ograda kada želi otići do bolnice u kojoj je umro njegov vlasnik i mjesta gdje su se rastali.

Tako je ovaj grad na jugu Bosne i Hercegovine dobio svoju verziju filma inspirisanog stvarnim događajima sa Richardom Gereom i psom Hachikom – A Dog’s Tale, u kojem je riječ o psu koji je dugo na istom mjestu čekao svojeg preminulog gazdu i koji je postao nacionalnim simbolom vjernosti te na kraju završio kao izložak (prepariran je) u nacionalnom muzeju nauke Ueno u Tokiju.

Ako kojim slučajem naiđete na mostarskog Hachika, nemojte se bojati pitome je naravi, javite mu se i propustite ga da prođe u svojoj novoj staroj misiji, poručuju vlasnici, piše Interview.ba.

Stvarno je istina, psi doista mogu biti vjerni do groba…

IZVOR;BH-INDEX.BA

Facebook Comments

By admin

Related Post

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

You cannot copy content of this page