“OSEĆAM I DALJE BOLOVE OKO METKA KOJI NOSIM U TELU” Isplivalo JEDINO sačuvano pismo Ljube Zemunca – poslao ga je NJEMU (FOTO)

Pismo je poslao advokatu Andriji Ražnatoviću.

Devedesete su pomerile sisteme vrednosti, pa su mnogi iz ovog “miljea” obožavani među klincima. Ljubomir Magaš, koji je u javnosti bio poznatiji kao Ljuba Zemunac je bio beogradski kriminalac, bokser i jedna od najpoznatijih ličnosti jugoslovenskog podzemlja.

Ljudi su govorili: umro je onako kako je i živeo! Na ulici, brzo. U utorak, 10. novembra 1986, ispred zgrade Zemaljskog suda u Frankfurtu, sreli su se, čini se, ne baš slučajno, dvojica okorelih neprijatelja Ljuba Magaš i Goran Vuković. Iako je važio za žestokog momka, Ljuba Zemunac nije bio čovek bez osećanja.

Pre 3 godine pojavilo se jedino sačuvano pismo Ljubomira Magaša. Ljuba Zemunac je rukom pisano pismo poslao svom tadašnjem advokatu Andriji Ražnatoviću posle ranjavanja.

Druže A. Pošto je prošlo nedelju dana kako ste bili kod mene, ja Vas obaveštavam da se moja situacija nije promenila na bolje nego na gore. Ja osećam i dalje bolove oko metka koji nosim u telu, a ostale stvari kao što sam Vam i ranije rekao nisu bolje već gore. Druže Andrija sada želim da Vas obavestim da se osećam sve slabiji fizički i psihički i da sam prestao da jedem. Nadam se da ćete nešto preduzetiPozdrav. Magaš Ljubomir

Magaš je rođen je 27. maja 1948. godine u Zemunu u porodici Šime Magaša, poreklom iz Vinjerca pored Zadra i Rose, rođene Ćurčić, a sa porodicom se kasnije preselio na Zvezdaru.

Sa šest godina je ostao bez oca, koji se rastao od njegove majke. Učio je auto-limarski zanat, ali ga nije završio. U policiji je prvi put registrovan 1964. godine, kao napasnik. U narednih nekoliko godina često je privođen uglavnom zbog sitnih krivičnih dela: grebanja automobila, pretnji, tuča, otmica torbi.

Sedamdesetih godina 20. veka je boravio u zapadnoj Evropi gde se bavio pljačkma i iznudama. Osumnjičen je za ubistvo Veljka Krivokapića 27. oktobra 1978. u kafeu “Haup trost” u Beču. Ubio ga je Goran Vuković zvani Majmun ispred oblasnog suda u Frankfurtu.

 

IZVOR:SRBIJA.DANAS

 

Facebook Comments

Leave a Comment

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

You cannot copy content of this page