Mladi konobar pronašao torbu sa 42.000 eura, a pogledajte kako su mu se odužili!

Ne mogu da vjerujem kolika je suma u pitanju. Ko nosi sa sobom toliki novac, i kako može da zaboravi torbu sa tolikim bogatstvom?’ – pita se začuđeno Savo Petrović, mladi konobar iz Ljubovije.

Vjerovali ili ne, poštenih građana u Srbiji još uvijek ima, a najbolji primjer je mladi konobar Savo Petrović (21) iz Ljubovije, koji je pronašao žensku torbu sa čak 42.000 eura i platnim karticama, i bez razmišljanja je odnijeo u policiju.

Ali, druga strana ove priče je da mu se nedelju dana nakon ovog događaja, niko nije javio i zahvalio na ovom dobrom djelu koje je učinio.

Kako kaže, radio je drugu smjenu, u kafiću “Kutak 015″, i služio goste na terasi. Kada je otišao da sa jednog stola uzme šolje, nakon što su gosti otišli, vidio je tašnu na stolici.

– Unijeo sam je u lokal i odmah pozvao pozornika koji je bio u blizini jer sam znao da gosti, dvije žene i dva muškarca, nisu iz Ljubovije. Pogledali smo dokumente i vidjeli da ženu ne poznajemo, a u torbi smo ugledali mnogo para i mnoštvo platnih kartica. Pozvali smo stanicu policije oni su došli i preuzeli torbu – priča Petrović.

Junak ove priče je nastavio da gleda svoja posla, a istog dana tokom večeri, policijaci su mu donijeli zapisnik iz koga je saznao da je u torbi bilo 42.000 eura!

– Potpisao sam zapisnik, ali ne mogu da vjerujem kolika je suma u pitanju. Ko nosi sa sobom toliki novac, i kako može da zaboravi torbu sa tolikim bogatstvom?– pita se začuđeno Savo.

Kako kaže, niko ga nije zvao, samo je saznao da je dotična gospođa iz Loznice, da je preuzela torbu i potvrdila da ništa ne fali.

Takođe, mladi pošteni konobar ne brine puno što mu se niko nije zahvalio, ali se i ne obazire na kritike od onih koji kažu da nije trebalo da vrati novac.

– Pojedini mi govore da sam lud što sam vratio tolike pare, a ja bih opet isto učinio. Siguran sam i da bi većina to isto uradila, čak i oni koji me kritikuju – kaže skromno Savo, mašinski tehničar koji za život zarađuje radeći kao konobar dok ne nađe posao za koji se školovao.

Izvor: BLIC.RS

Facebook Comments

Leave a Comment

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

You cannot copy content of this page