NAŠLI SMO GA VEZANOG ZA BANDERU, ZAPOMAGAO JE! Đokovići dobili dramatičan poziv: “Spremite 2 miliona evra”

Otmičari su pre šest godina oteli dedu Jelene Đoković i tražili su otkup…
Novak i Jelena Đoković žive u srećnom braku, podržavaju jedno drugo, imaju dvoje dece (Stefana i Taru) i uživaju u porodičnom životu. Međutim, stvari nisu bile tako idealne uvek, pošto su 2018. godine prošli kroz dramu. Tada je Jelenin deda Miloslav Radisavljević otet. Otmičari su prvo tražili dva miliona evra za otkup.

On je tada imao 85 godina i pronađen je u kukuruzištu kod Ljiga. “Pronašli smo ga vezanog lisicama za betonsku banderu u kukuruzištu odakle je dozivao upomoć. Tu je slučajno prolazio direktor Komunalnog preduzeća Vladimir Stajić koji je čuo zapomaganje i priskočio u pomoć”, ispričao je tadašnji predsednik opštine Ljig Dragan Lazarević.

Lazarević je tada ispričao i da je “u pitanju bila ozbiljna otmica i da su iz Ljiga nekoliko puta kontaktirali ćerku otetog Veru Mitić”. Tašta srpskog tenisera bila je tada u Monte Karlu sa njima i predsednik optine preneo je da su im stizale poruke o otkupu od dva miliona evra.Posle svega što se tada desilo sa Miloslavom prvo se oglasio Novakov PR tim, koji je naglasio “da neće biti izjava za medije”, a nedugo posle toga stiglo je i zvanično saopštenje od strane policije. Tada su razjašnjeni određeni detalji otmice.

Ministarstvo unutrašnjih poslova tada je saopštilo da su “policajci u Ljigu pronašli muškarca vezanog za metalnu konstrukciju i da nije imao nikakve vidljive povrede”. Takođe je navedeno da je on u policiji ispričao i svoju verziju događaja.

“On je ispričao da su u tri sata iza ponoći u kuću ušla dvojica maskiranih razbojnika i da su mu iz novčanika uzeli oko 26.000 dinara i mobilni telefon, a zatim su ga izveli iz kuće i vezali za metalnu konstrukciju.”

Oko godinu dana kasnije, u decembru 2019. godine Apelacioni sud u Beogradu potvrdio je prvostepenu odluku valjevskog Višeg suda. U njoj se navodi da je Branislav Matić osuđen na 10 godina zatvora zbog otmice dede Jelene Đoković.

Njemu je izrečena i mera bezbednosti oduzimanja predmeta izvršenja krivičnog dela i to nosača SIM kartica, mobilni telefon i 13 novčanica u apoenima od po 2.000 dinara pribavljenim krivičnim delom. Sud je oslobodio krivice njegovog pomagača D.J. jer za njegovo učešće u otmici tužilaštvo nije dalo dovoljno dokaza.

IZVOR:(MONDO – N.S.)

Facebook Comments

Leave a Comment

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

You cannot copy content of this page