Novak je još uvek prvi – ali Pariz može sve da promeni

Novak Đoković počeo je 425. nedelju kao prvi teniser na ATP listi. Zbog mastersa u Rimu situacija na listi se trenutno ne menja, ali bi rani poraz u „večnom gradu“ mogao skupo da košta srpskog asa.
S obzirom da se u toku mastersa ATP lista ne menja, Novak Đoković sa 9.900 bodova ostao je prvi, a prati ga Janik Siner sa 8,860. Iako je Italijan trenutno daleko, liderska pozicija za njega više nije nemoguća misija.

Novak je u trećem kolu, a tek svom drugom meču u Rimu poražen od Alehandra Tabila, čileanskog tenisera zbog čega će izgubiti 130 bodova, što će ga i dalje održati na prvom mestu, ali posledice bi mogle da se vide u Parizu.
Najbolji teniser sveta na Rolan Garosu brani 2.000 bodova zbog čega svaki poraz pre finala može skupo da ga košta. Prvo mesto posle Rolan Garosa može da zadrži ukoliko stigne do finala, a Siner odluči da uopšte ne igra na drugom Grend slemu u sezoni.
U slučaju da Novak odbrani titulu ostaće prvi samo ukoliko Siner ne dođe do finala. Ukoliko srpski as stigne do finala sačuvaće lidersku poziciju samo u slučaju da Italijan bude poražen pre četvrtfinala.

Jasno je da je pred Novakm veliki izazov, ali treba imati u vidu da je Siner nedavno istakao kako je povreda sa kojom se nosi ozbiljnija nego što se mislilo pa tako nije sigurno ni u kakvoj će on formi biti na pariskoj šljaci.
Osim Novaka i Janika prvo mesto dugo je vrebao i Karlos Alkaras, ali Španac koji kao i Italijan nije igrao u Rimu trenutno je i dalje na trećem mestu ATP liste. Iza njega su u prvih pet Danil Medvedev i Aleksandar Zverev.
Na šestom mestu je Andrej Rubljov,a prate ga Kasper Rud, Stefanos Cicipas, Hubert Hurkač i Grigor Dimitrov.
Kada je reč o ostalim srpskim teniserima, pozicije im se nisu menjale jer se a to čeka kraj turnira u Rimu. Laslo Đere je 44. na svetu, iza njega je na 58. mestu Miomir Kecmanović. Na 64. poziciji je Dušan Lajović, dok je 121. reket sveta mladi Hamad Međedović.
ATP lista:
1.Novak Đoković (Srbija) 9.990
2.Janik Siner (Italija) 8.860
3.Karlos Alkaras (Španija) 7.345
4.Danil Medvedev (Rusija) 7.195
5.Aleksandar Zverev (Nemačka) 5.435
6.Andrej Rubljov (Rusija) 4.740
7.Kasper Rud (Norveška) 4.535
8.Stefanos Cicipas (Grčka) 3.860
9.Hubert Hurkač (Poljska) 3.730
10.Grigor Dimitrov (Bugarska) 3.605
IZVOR:SPUTNIK.COM

Facebook Comments

Leave a Comment

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

You cannot copy content of this page