Tada je nastupio Marjan Vajda…

Bio je to meč koji je promenio karijeru Novaka Đokovića. Poraz koji mu je pao najteže u karijeri. I posle kojeg je želeo da završi sa tenisom. Međutim, prave reči mu je tada rekao Marjan Vajda.

Bilo je to pre 13 godina u četvrtfinalu Rolan Garosa kada je praktično izgubio dobijen meč sa Jirgenom Melcerom.Novak je imao 2:0 u setovima, ali je ostao bez polufinala posle velikog preokreta Austrijanca i zbog toga dugo plakao u sobi kod trenera Marijana Vajde i Miljana Amanovića.

Saradnik američkog pisca Rajana Holideja, Bili Openhajmer otkrio je šta se događalo u Đokovićevom timu posle poraza.

– Nekoliko dana nakon četvrtfinalnog poraza na Rolan Garosu 2010. godine, Novak Đoković je rekao svom treneru Marjanu Vajdi da je odlučio da se više ne bavi tenisom. Bio je tada treći na svetu, grend slem šampion, favorit da osvoji Vimbldon… Nakon Đokovićevih reči da odstaje, Vajda ga je pitao zašto je počeo da se bavi ovim sportom – podsetio je Openhajmer.

Slovački stručnjak je istog časa shvatio šta je bio problem…

– Đoković se previše fokusirao na rang listu, rekorde, titule, spoljašnja očekivanja… Ali je onda počeo da razmišlja o Vajdinom pitanju, pomislio je koliko je samo njegovih najranijih sećanja iz detinjstva sadržalo “omiljenu mu igračku” – reket za tenis i jednu mekanu lopticu. Odgovarajući na Vajdino pitanje, rekao je da je počeo da igra tenis “jer je, prosto, voleo da u ruci drži reket”.

Vajda je potom predložio Đokoviću da odmori nekoliko nedelja. I, on se sa tim saglasio. Ali, čim je ustao sledećeg jutra, „umirao“ je od želje da udara tenisku lopticu.

Vratio se na teren i sledeće godine ostvario jednu od najboljih sezona u istoriji sporta.

Danas je najveći igrač svih vremena sa rekordima po broju osvojenih grend slemova i sedmica provedenih na prvom mestu ATP liste.

IZVOR:SRBIJA.DANAS

Facebook Comments


Leave a Reply


SIGN INTO YOUR ACCOUNT CREATE NEW ACCOUNT

 
×
 
×
FORGOT YOUR DETAILS?
×

Go up

You cannot copy content of this page

MENU
Romansa