Novak dao 2,9 miliona dolara za raj na Kosmaju! Pogledajte kako izgleda kuća od 400 kvadrata i imanje Đokovića

By admin feb10,2024
Podelite s Prijateljima
Novak i Jelena Đoković su prošle godine kupili vikendicu od Elene Karić na Kosmaju, koju su platili 2.9 miliona dolara. Kako je Blic pisao, supruga najboljeg tenisera sveta je želela da kupi i plac koji se graniči sa njenim posedom, ali joj je svota koju bi morala da izdvoji bila neprihvatljiva.

Novak, a posebno njegova supruga Jelena Đoković, rešili su da ulože novac u nekretninu u Srbiji, a izbor je pao na vilu na Kosmaju. Jelena je odabrala je raskošan i prelep dom koji je bio porodično gnezdo Elene i Jugoslava Karića sa kojim su Đokovići u prijateljskim odnosima. Naime, neretko, možemo sresti Jugoslava Karića u društvu bračnog para Đoković.

Ranč se vodi na Jelenu, a u okviru njega se nalaze kuća od 400 kvadrata, veliki plac, prostrano dvorište, voćnjaci, bazen, kao i brojne životinje kojima je dizajnerka enterijera posvećivala veliku pažnju.

Kako je Blic ranije pisao, Novakova supruga je želela da ima prostranije imanje, te je razmišljala da kupi plac koji se graniči s njenim. Ipak, do toga nije došlo, a razlog leži u finansijama i ponudi koju je dobila.

– Jelena je oduševljena svojim imanjem, smatra da je pametno uložila novac. Sama kuća je okružena prirodom i sa svih strana je zelenilo, što će prijati i Novaku i deci, smatra da će to biti prava oaza sreće i mira. U jednom trenutku je poželela da plac bude još veći kako bi imala mogućnost da uredi sve po njihovim potrebama, pa su ona i njeni ljudi porazgovarali sa starijim gospodinom koji ima imanje koji se graniči sa njihovim – otkrio je izvor za Blic.

Inače, Jugoslav i Elena su 2014. kupili oko šest hektara zemlje iznad Sopota i tamo sagradili svoj dom iz bajke. Mediji su tada pisali da pomenuto zdanje ima više od 400 kvadrata, dok je Elena u međuvremenu na njemu uzgajala organsku hranu.

Kosmaj je moj san koji sam za rekordnih deset meseci sprovela u realnost. Hektar voća zasađen je 2016. po biodinamičkom kalendaru Marije Tun, u vreme odgovarajućeg položaja Meseca. U fazi smo pripreme plastenika za povrće koji će za početak snabdevati naše domaćinstvo i kafeteriju. Nosimo se mišlju da se sasvim preselimo ovde jer sve manje imamo šta da tražimo u gradu. Postoji neka magija koja treperi tom planinom, a koju osećam, kroz koju se ispoljavam i koja u meni satreptava. Sve mi je tamo poznato i pripadajuće. Ovo je naša baza u kojoj se okupljamo s prijateljima, družimo jedni s drugima i s prirodom, dobijamo ideje koje podstiču našu kreativnost – rekla je u januaru 2017. za „Stori” Elena dizajnerka.

Elena Karić je čitav prostor na Kosmaju uredila u svom stilu, a jednom prilikom je na društvenim mrežama podelila fotografije kokošinjca koji je sama dizajnirala. Ceo je bele boje i ima kristalne lustere, kao i ramove za slike.

Kako je postala vlasnica celog imanja, Jeleni je tako pripao i ovaj neobični kokošinjac sa luksuznim elementima.

Inače, pre izvesnog vremena, Elena je na društvenim mrežama objavila i nekoliko fotografija na kojima se vidi unutrašnjost vile na ranču na Kosmaju koja je spoj tradicionalnog i luksuznog.

Novak i Jelena su, inače, po kupovini ranča, obavili renoviranje, pa je sada to spoj mira i raskoši.

Kako sada stvari stoje, kuća na Kosmaju, trebalo bi da bude dom Novaka Đokovića i njegove porodice kada se penzioniše.

IZVOR:SPORTAL.BLIC.RS

Facebook Comments

By admin

Related Post

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

You cannot copy content of this page