Oglasio se Elmedin koji živi sa dvije žene: “Sa Fatimom sam općinski u braku, a sa Janom šerijatski”

By romansa.info jun2,2024
Podelite s Prijateljima

Elmedin Karić, muškarac iz Gonje Višnice koji živi sa dvije žene, nakon prijave Centru za socijalni rad objavio je video u kojem objašnjava svoju specifičnu bračnu situaciju.

Karić je u videu rekao da nema ništa protiv da dođe policija i da ne misli da radi išta loše.

“Djeca su obučena, imaju internet”, kaže, između ostalog.

Rekao je i da je svjestan da je u BiH poligamija zakonom zabranjena, pa je zbog toga “s Fatimom vjenčan općinski, a s Janom šerijatski”.

Nakon što su mediji objavili priču o čovjeku koji živi sa dvije žene u BiH što je suprotno svim bh. zakonima koji tretiraju pitanje bračnog života, porodice i života u zajednici, Almir Terzić, urednik, politički analitičar i autor publikacija koje tretiraju pitanje jednakopravnosti spolova se obratio Centru za socijalni rad.

Terzić, naime, tvrdi da riječ o osobi koja ima nelegalno prebivalište te naglasio i da je poslao dopis FUP-u i tražio reakciju.

“Poštovani! Centar za socijalni rad Busovača upoznat je sa viješću o Elmedinu Kariću. Izvršili smo provjeru u našim evidencijama i utvrdili da se isti ne nalazi u njima. Kontaktirali smo MUP SBK/Administrativnu službu CIPS gdje smo došli do saznanja da imenovani nema prebivalište na području općine Busovača. U skladu sa navedenim ovaj organ nije mjesno nadležan u navedenom predmetu. Lijep pozdrav. Centar za socijalni rad Busovača”, odgovorili su Terziću iz Centra za socijalni rad Busovača, piše portal Crna hronika.

IZVOR:RADIOSARAJEVO.BA

Facebook Comments

Related Post

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

You cannot copy content of this page