“Roditelji me NISU UČILI da verujem u Boga, zato to nisam znala da prenesem na DECU” – Dijana Đoković otkrila ZAŠTO je promenila VERU

Ona privlači veliku pažnju javnosti, a o njenom životu retko govori. Ipak, iza njenog imena krije se veoma zanimljiva životna priča
Novakova majka rođena kao kao Dijana Žagar u Hrvatskoj 1964. godine.

Dijana Đoković, majka najboljeg Novaka Đokovića, imala je veoma zanimljivo detinjstvo isprepletano lepim i teškim momentima. Svet je upoznao kao majku jednog od najboljih sportista svim vremena, ali i osobu sa čvrtsim stavom koja je svojoj deci najveća podrška, te ima samo jednu želju – da budu srećni. Vodi se kroz život rečima da ništa nije nemoguće, samo ako dovoljno veruješ u to.

Rođena je 1964. godine kao Dijana Žagar, a odrasla je u ljubavi prema sportu i porodici. Život joj je odmalena bio pun izazova. Ratna situacija u bivšoj Jugoslaviji i manjak finansija predstavljali su ozbiljne prepreke na putu ka ostvarenju snova i ciljeva. Bila je, ppored svih nedaća, stub podrške za svog sina tokom teških vremena, pružajući mu hrabrost i veru da nastavi napred.

Kada je Novak postao profesionalni teniser i počeo osvajati titule, Dijana je ostala snažna figura u njegovom životu. Međutim, mnogo je više od samo majke i podrške. Takođe, aktivna je u humanitarnim inicijativama i društvenom radu. Kao suosnivačica Fondacije “Novak Đoković”, zajedno sa suprugom Srđanom, posvećena je pružanju pomoći u oblasti obrazovanja, sporta i zdravstva za decu u Srbiji. Njena filantropska aktivnost je inspiracija za mnoge ljude širom sveta.

– To što je ona sve istrpela sve ove godine, ma to je neverovatno! Pa i mene, težak sam. Ali i sve te okolnosti u kojima smo živeli, u kojima su deca odrastala. Čak 17 godina smo boravili po tuđim stanovima. Radila je, dojila je i čuvala Novakovu mlađu braću, i još nam slala novac da bismo igrali na turnirima”, naglasio je Srđan.

Otac joj u mladosti došao u Beograd

Otac Dijane Đoković Zdenko Žagar živi u beogradskom naselju Čukarica i otkako mu je preminula druga supruga 2017. godine, ističe da je vrlo usamljen. Jednom prilikom se oglasio za medije i naglasio kako bi voleo da više viđa svoje najmilije, ali i da njegova porodica ne voli da on daje izjave. On i supruga poreklom su iz Hrvatske, a još u mladosti doselili su se u Beograd, gde je rođena Novakova majka, Dijana.

– Po nacionalnosti sam Hrvat, rođen sam u Vinkovcima. Moja bivša supruga, Novakova baba, takođe je rođena u istom mestu. Tamo smo se i upoznali. Bili smo oficiri koji su došli na službu. Ja sam došao u Beograd, a ona je još pohađala školu, pa smo se posle, kad mi se pridružila, venčali. Tako se rodila Dijana, pa Sanda – rekao je Zdenko za Novu.rs i dodao:

Facebook Comments

Leave a Comment

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

You cannot copy content of this page